A CDU évi 65 ezerben határozná meg az új bevándorlók számát

A CDU évi 65 ezerben határozná meg az új bevándorlók számát

BERLIN. Németországnak évi mintegy 65 ezerre kell korlátoznia az évente befogadott új bevándorlók számát – jelentette ki Thomas Strobl, az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) alelnöke.

A Heilbronner Stimme című német napnak nyilatkozva Thomas Strobl kijelentette: nem ismétlődhet meg a migránsáradat, és Németországnak vissza kell térnie a "normális" számokhoz, amelyeknek a bajor testvérpárttal, a CSU-val októberben megkötött megállapodásban szereplő évi 200 ezernél is kevesebbnek kellene lennie.

A szombaton megjelent interjúban Strobl kijelentette: "a cél a 2012. évi szám lenne, amikor 65 ezer bevándorló érkezett".

A CDU január 7-én kezd kormányalakítási tárgyalásokat a szociáldemokratákkal (SPD). A szeptember 24-i parlamenti választások után a győztes CDU/CSU az FDP-vel és a Zöldekkel kezdett egyeztetést a közös kormányzásról, de ez november végén kudarcba fulladt.

Sigmar Gabriel német külügyminiszter (SDP) egy szombaton megjelent, a Funke médiacsoportnak adott interjúban kijelentette, hogy Németország nem tudja kielégíteni mindenkinek az igényét, aki itt szándékozik letelepedni. Hozzátette azt is, hogy Németországnak ki kell utasítani az illegális bevándorlókat.

SPD: a Marcon által javasolt uniós reformok fontosak lesznek a koalíciós tárgyalásokon

Fontos szerepet játszanak majd az Emmanuel Macron francia elnök által javasolt uniós reformok az Angela Merkel kancellár vezette konzervatívok és a baloldali szociáldemokraták (SPD) közötti kormányalakítási tárgyalásokban Németországban – közölte szociáldemokrata párt egyik magas rangú képviselője.

Sigmar Gabriel külügyminiszter – aki Martin Schultz volt európai parlamenti elnök előtt vezette az SPD-t – közölte, hogy támogatja Macronnak az euróövezet közös költségvetésére vonatkozó javaslatát.

"Késznek kell lennünk, hogy többet fektessünk be a jövőnkbe" – mondta Gabriel a német Funke médiacsoportnak és az Ouest-France francia regionális napilapnak adott, szombaton megjelent interjúban.

"Németország az EU legnagyobb nyertese, és megengedhet magának nagyobb hozzájárulást" – tette hozzá.

Gabriel kijelentette, hogy Macronnak az EU reformjával kapcsolatos javaslatai "nagyon fontosak" lesznek a január 7-én kezdődő koalíciós tárgyalásokon. A német politikus lelkesen üdvözölte Macronnak az EU erősítésére és globális szereplővé tételére vonatkozó elgondolását is.

Merkel korábban kijelentette, hogy lát ígéretes területeket a szociáldemokratákkal az unióval kapcsolatos együttműködésben, és sürgős munkát szorgalmazott az uniós reformok kapcsán még a soron következő, 2019-ben esedékes uniós választások előtt.

Gabriel arra is felszólította az EU-t, hogy dolgozzon ki olyan programokat, amelyek több bevándorló és menekült befogadására serkentenék pénzügyi támogatás fejében az unió kevésbé tehetős tagállamait.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »