A BŰNÖZŐKNEK idén aranybánya lesz a Balaton – persze, zsaruink a szerb–macedón határt védik

Elhagyták a Készenléti Rendőrség erői a Balaton partján fekvő településeket, mert a déli határra vezényelték őket – írta csütörtök kora délután a Somogy Online. A portál a Somogy Megyei Rendő-főkapitányság sajtószolgálatától úgy értesült, hogy a július elsején a Balatonhoz érkezett rendőrök még a hónap közepéig sem maradhattak – sőt, a beígért lovas rendőrök sem jönnek. A megyei rendőr-főkapitányságoknak kell megoldaniuk a nyári erősítést.

Magyar Menedék - Tepe

A Balaton parti települések polgármesterei közül többen nemtetszésüknek adtak hangot. Lengyel Róbert siófoki polgármester – aki maga húsz évig volt rendőr – szerint a hírekből nem azt lehet kiolvasni, hogy olyan súlyos lenne a helyzet a déli határnál, így nem tartja indokoltnak az áthelyezést.

A szerb–macedón szakaszra is mehetnek magyar rendőrök

Akár már augusztustól magyar rendőrök segíthetik Szerbia határainak védelmét – jelentette be az MTI szerint Pintér Sándor csütörtökön Szegeden.

A magyar belügyminiszter szerb kollégájával, Nebojsa Stefanoviccsal folytatott megbeszélését követő sajtótájékoztatón elmondta, szakértői egyeztetések kezdődnek arról, Magyarország miként tudja segíteni rendőri erővel és technikával Szerbia macedóniai vagy más határának őrzését. Hozzátette: reményei szerint más országok – ahogy e szándékát már jelző Ausztria is – hozzájárulnak majd a határvédelemhez.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »