A bűnöző Czeglédy havi 1,4 milliós közmegbízatásának felmondását kezdeményezte a Mi Hazánk

A bűnöző Czeglédy havi 1,4 milliós közmegbízatásának felmondását kezdeményezte a Mi Hazánk

A már 2010 előtt is jogerősen elítélt DK-s politikusbűnöző, Czeglédy Csaba tízmilliókat zsebelhet be Újbudától továbbra is, hiszen tavaly csak szavakban tiltakozott vállalhatatlan megbízatása ellen a Momentum, a Jobbik és az LMP, amikor novemberben előterjesztésemre szerződést bonthatott volna az önkormányzat, azt már nem támogatták. Mivel most, megkésve bár, de felfüggesztette a Vas Megyei Ügyvédi Kamara a hatmilliárdos költségvetési csalással vádolt Czeglédy Csaba tagságát, a Mi Hazánk képviselőjeként ismét előterjesztést nyújtottam be a főváros legnépesebb kerületének önkormányzatához, hogy mondjuk fel a sokmilliós megbízásait. Alább folytatódik Novák Előd közleménye.

Czeglédy Csabának az a reakciója, hogy „a párommal közös ügyvédi irodánk továbbra is működik, a megbízásainkat továbbra is el fogjuk látni”, ráadásul felveti a két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő zugírászat gyanúját is.

Szép szavak a ballibektől – hogy aztán lapítsanak a szavazáson

A Momentum tavalyi magyarázkodása szerint Czeglédy Csaba megbízása „nemhogy nem szolgálja a közbizalom helyreállítását a Fidesztől átvett önkormányzatokban, de egy öngól: a teljes ellenzék hitelességét rombolja, hogy egy pártközeli, egyértelműen nem független, korábbi MSZP-s politikust bíz meg önkormányzati cégek átvilágításával.” A párt szerint ráadásul rá kell mutatni hogy Czeglédy Csabát már 2010 előtt is „ítélték már jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre adócsalás, magánokirat-hamisítás és számviteli fegyelem megsértése miatt.” A Momentum szerint a tisztább és átláthatóbb önkormányzatok megteremtésének céljába „nem fér bele, hogy a DK polgármesterei rohamtempóban önhatalmúlag Czeglédy Csabát bízzák meg egy nagy közbizalmat igénylő munka elvégzésével.”

Hírdetés

A Jobbik tavalyi magyarázkodása szerint „Az, hogy Gyurcsány Ferenc bizalmasa, akit már 2010 előtt (!) jogerősen elítéltek adócsalásért és magánokirat-hamisításért, újra pozícióba jut, ráadásul céges átvilágítások kapcsán, az ellenzéki együttműködés megcsúfolása.” A Jobbik szerint ha megengedik, „hogy a 2010 előtti, letűnt korok dicstelen figurái újra az élvonalba fúrják magukat, akkor mindannyian vesztettünk. Akkor hiábavalóak voltak az elmúlt évek erőfeszítései, kompromisszumai.”

Az LMP tavaly így magyarázkodott: „elfogadhatatlannak tartjuk, hogy egy korábban jogerősen elítélt, jelenleg pedig büntetőeljárás hatálya alatt álló személy irodája kapjon önkormányzati megbízásokat.” Hozzátették: „A zöldek számára ezentúl is elfogadhatatlan marad a korrupció minden formája. Nem tartjuk ésszerűnek és elfogadhatónak, hogy olyan ember cége vizsgálódjon közpénzeket érintő ügyekben, aki maga sem megbízható”.

De pár nap múlva mindhárom párt képviselői lapítottak, amikor Novák Előd előterjesztésére szavaztak Czeglédy megbízásainak felmondásáról, így a politikusbűnöző folytathatta „munkáját” tízmilliókért.

A Mi Hazánk nyilvánosságra hozza a titkosított átvilágításokat

Mi Hazánk-siker: felére csökkentették a Transparency elnökének titkosított szerződését


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »