A bukaresti amerikai nagykövet veszélyes üzenetként értékeli, hogy olyan embereket választottak meg, akiket elítéltek

Veszélyes jelzésnek tekinti Hans Klemm amerikai nagykövet azt, hogy a hétvégi helyhatósági választásokon olyan jelölteket választottak meg, akiknek meggyűlt a bajuk a törvénnyel.

Az amerikai nagykövet szerint az a tény, hogy egyes helyeken olyan embereket választottak meg polgármesternek, akik ellen kivizsgálás folyik, sőt el is ítélték őket, veszélyes üzenet az Amerikai Egyesült Államok felé és Románia más nemzetközi partnerei felé is.

Klemm ugyanakkor elmondta, hogy nehéz megértenie, hogy mire gondolhattak a választók akkor, amikor olyan jelölteket választottak meg, akik börtönben vannak. Az amerikai diplomata azt is hozzátette hogy Románia most az őszi parlamenti választásokra kellene, hogy koncentráljon és arra biztatja a pártokat, hogy jobban válogassák meg a jelöltjeiket.

Az amerikai nagykövet szerint Románia “a stabilitás szigete a világnak egy nagyon instabil régiójában”, amelyik, gazdasági szempontból sokat és gyorsan fejlődött, és amelyre a régióban úgy tekintenek, mint egy modellre, ami a korrupció elleni harcot illeti. (mediafax)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »