A Budavári Palotanegyed csatlakozott az Európai Királyi Rezidenciák Szövetségéhez

A Budavári Palotanegyed csatlakozott az Európai Királyi Rezidenciák Szövetségéhez

A megújuló Budavári Palotanegyed is csatlakozott a legnevesebb uralkodói központokat tömörítő European Royal Residences szervezetéhez. A Hauszmann Alajos tervezte Budavári Királyi Palota a 19-20. század fordulójára készült el, díszes külső és belső megjelenése, valamint páratlan fekvése az európai uralkodói rezidenciák közé emelte.

A második világháborúban a Királyi Palota és környezete súlyosan megsérült és habár az épületek jelentős része megmenthető lett volna, a kommunista időszakban számos épületet lebontottak, a palotát pedig eredeti díszeitől megosztva, leegyszerűsítve építették át – áll Nemzeti Hauszmann Program facebookos bejegyzésében.

A Nemzeti Hauszmann Program célja, hogy a Budavári Palotanegyed sok mostoha évtized után újra századfordulós fényében tündökölhessen. Az elmúlt években megvalósult fejlesztések már számos nemzetközi elismerésben és díjban részesültek, idén pedig az Európai Királyi Rezidenciák Szövetsége teljes jogú tagjai közé választotta az újjászülető Budavári Palotanegyedet. Olyan rangos helyszínekkel együtt nyert felvételt, mint a spanyol Alhambra és a lengyel Wawel.

Hírdetés

„Idén tavasszal már meghívást kaptunk a Nápolyi Királyi Palotában tartott éves találkozóra, ahonnan munkatársunk értékes tapasztalatokkal gazdagodva tért haza. A most elnyert tagság nem csupán megtiszteltetést és presztízst jelent a Budavári Palotanegyed számára, hanem szakmai lehetőséget is kínál számunkra. A szövetség hatalmas tapasztalattal rendelkezik a nemzetközi kulturális turizmus, a látogatómenedzsment, a kommunikáció és brandépítés, valamint a múzeumpedagógia területén. A tagsággal mi is hozzáférést kapunk ezen tudásbázishoz, saját bevált gyakorlatainkat megosztva pedig az Európai Királyi Rezidenciák Szövetségének örökségvédelemben végzett munkáját tudjuk segíteni a jövőben.”

– áll a bejegyzésben. A schönbrunn-i és a versailles-i palotákat is tagjai között tudó Európai Királyi Rezidenciák Szövetségét 1995-ben alapították. Jelenleg 15 országból 32 palota tagja a szervezetnek, melyeket összesen 43 millió látogató keres fel évente. Magyarországot eddig a Gödöllői Királyi Kastély képviselte.

Facebook/Nemzeti Hauszmann Program


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »