A budapesti kutakon is gondok lehetnek abból, hogy a hétvégén 5-600 töltőállomás zárva lesz

A budapesti kutakon is gondok lehetnek abból, hogy a hétvégén 5-600 töltőállomás zárva lesz

Mint arról korábban beszámoltunk, a Független Benzinkutak Szövetsége nemrégiben közleményben jelentette be, hogy az érdekképviselethez tartozó, illetve azt támogató benzinkutak a kialakult ellátási hiányok, bizonytalanságok és a ki nem fizetett anyagi támogatások miatt augusztus 19-20-án az üzemanyag-kiszolgálást szüneteltetni kényszerülnek.

Közben a Magyar Ásványolaj Szövetség azt közölte, hogy a tagvállalataihoz tartozó benzinkutak nyitva lesznek a független benzinkutak demonstrációja idején is.

A Független Benzinkutak Szövetsége hétvégén arról tájékoztatott, hogy amennyiben a hét elején kézhez kapják a támogatást, felülvizsgálják az álláspontjukat és adott esetben az üzemszünettől is elállnak, azonban egyelőre nem tudni arról, hogy megkapták volna a jogos állami támogatásukat, így várhatóan mintegy 500-600 kút zárva marad a hétvégén.

Erről kérdezték az ATV reggeli műsorában Bujdosó Esztert, a Holtankoljak.hu ügyvezetőjét, aki elmondta,

Hírdetés

azzal számol, hogy a hétvége előtt a nagy kutaknál is pánikvásárlás alakulhat ki.

Bujdosó szerint fennakadásokra elsősorban a vidéki kistelepüléseken kell számítani, hiszen a fővárosban a nagyobb hálózatok kútjai üzemelni fognak, ugyanakkor a fővárosban is baj lehet, ahogy a közelmúltban is volt már arra példa, hogy egy-egy bejelentés után az emberek elkezdték az üzemanyag felhalmozását.

Ezt pedig az is külön indukálhatja, hogy a lakosság általában véve olcsónak találja a 480 forintos üzemanyagot, látva, hogy piaci áron mennyibe is kerülne.

Az ügyvezető szerint az agráriumban is tetten érhető a felhalmozás, ott gázolajból igyekeznek a szereplők minél többet elraktározni a – biztonságosan és legálisan üzemelő – tárolóikba.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »