A brüsszeli szélsőségnek már LMBTQ-nagykövete is van – az adózók pénzéből

Novemberben Magyarországra utazik Riccardo Simonetti, az Európai Parlament LMBTQ-nagykövete – írja a Magyar Nemzet a német blogger Berliner Morgenpostban megjelent interjúja alapján.

A meleg férfiak csak addig tartoznak a társadalom közepéhez, amíg a heteroszexuális normáknak szentelik alá magukat – állítja Simonetti a rendkívül hosszú interjúban a magyarországi útját nem részletezte, viszont arra panaszkodott, hogy Berlinben gyakran homofób megjegyzésekkel illetik. Azt is kifogásolja, hogy a meleg férfiak véradását korlátozzák (ez az AIDS megjelenése óta van így, a világon szinte mindenhol, jóval gyakoribb ugyanis az AIDS a homoszexuális férfiak között, mint a heteroszexuálisoknál – a szerk.). Arról is beszélt, hogy reméli, egyszer eljut oda, hogy az aktivizmusa a normalitás része lesz. Mint azt a Berliner Morgenpost megjegyzi,

Hírdetés

Könyve egy Raffi nevű fiúról szól, aki eleinte fél rózsaszín szoknyában iskolába járni, de végül osztálytársait is megtanítja rá, hogy „másnak lenni jó”.

Riccardo Simonettinek több mint háromszázezer online követője van, akiket folyamatosan politikai üzenetekkel bombáz az LMBTQ-közösség jogairól. hogyan lehetne Európa-szerte előmozdítani.

Én egész egyszerűen a saját fantáziámat élem. Minden nap van rajtam valami csillogó, a hajam pedig ki van bontva – mesélte a riporternek. Simonetti mesélt édesanyjáról is, aki vallásos katolikusként kezdetben nehezen békélt meg fia homoszexualitásával, de mára „megtanult együtt élni” vele. A blogger egyébként „Anya, meleg vagyok” címmel könyvet is írt, amelyet a nyáron a McDonald’s gyerekmenüjéhez osztogatták. A jelenség ellen az Alternatíva Németországnak (AfD) párt egyik kölni képviselője tiltakozott, mondván: a homoszexuális propagandát távol kell tartani a kiskorúaktól.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »