A brit miniszterelnök tovább lebegteti a kilépést

A brit miniszterelnök tovább lebegteti a kilépést

MTI nyomán

Theresa May brit miniszterelnök szerint London addig nem hoz érdemi döntéseket az EU-kilépés ügyében, amíg erre készen nem áll.

May, aki a 19 legnagyobb fejlett és fejlődő gazdaság, valamint az Európai Unió alkotta G20-csoport kínai csúcstalálkozójáról tájékoztatta szerdán az alsóház képviselőit, részletesen kitért a Brexit témakörére is.

Kijelentette:

tudja, hogy sokan szeretnének gyors haladást látni, és képet alkotni arról, hogy miként fest majd Nagy-Britannia, miután az EU-tagságról rendezett népszavazás döntésének megfelelően kilépett az unióból.

“A munka már folyik, de szeretnénk józan, megfontolt módon átgondolni az ezzel kapcsolatos kérdéseket (…), ezért mindaddig nem hozunk döntéseket, amíg erre nem állunk készen”

– tette hozzá.

A brit kormányfő kijelentette azt is, hogy London “nem fogja idő előtt kiteregetni kártyáit”, és a brit kormány “nem számol be helyszíni közvetítésben a tárgyalások minden egyes fordulatáról”.

Hozzátette ugyanakkor, hogy Nagy-Britannia nem fogja lemásolni más országok gyakorlatát az EU-hoz fűződő új kapcsolatrendszer kialakításában.

“Ez nem a norvég modell lesz, nem a svájci modell lesz, sem bármely más ország modellje, hanem a saját brit modellünket fejlesztjük majd ki”

– fogalmazott Theresa May, de részleteket ennek mibenlétéről sem árult el.

London már korábban is jelezte, hogy nem olyan megoldásokra törekszik az Európai Unióval folytatandó kilépési tárgyalásokon, amelyeket más országok már alkalmaznak.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »