A brit doppingbotrány újabb olimpiai érmet hozhat Kínának

Hugh Robertson, a Brit Olimpiai Bizottság elnöke tragikusnak nevezte az olimpiai ezüstérmes 4×100 méteres síkfutóváltó tagja, Chijindu Ujah doppingügyét.

Az atlétika tisztaságát felügyelő nemzetközi testület (AIU) csütörtökön jelentette be, hogy a Tokióban második helyezett váltó tagjának doppingmintájában olyan tiltott anyagokat mutattak ki, amelyek hatása az anabolikus szteroidokéhoz hasonló.

Amennyiben a B próba megerősíti az eredményt, törlik a brit csapat eredményét, és Zharnel Hughes, Richard Kilty, valamint Nethaneel Mitchell-Blake is elveszíti az ezüstérmét.

Hírdetés

„Ez tragikus a váltó többi tagja számára, de ezek a szabályok. Természetesen csalódást keltő a hír, de ártatlannak tekintjük, amíg nem bizonyítják a bűnösségét”

– nyilatkozta Robertson.

Hangsúlyozta: a brit sportban sok időt és pénzt fordítanak a tiltott szerekkel kapcsolatos oktatásra, így ha a sportolók vétenek a szabályok ellen, teljes mértékben tisztában vannak a következményekkel.

A 4×100-as váltót az olaszok nyerték Nagy-Britannia és Kanada előtt, a negyedik helyen Kína végzett, akik így a harmadik helyre jönnének fel.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »