A brexit miatt lemond Nigel Farage

A brit kilépés mellett kampányoló Ukip-vezér úgy érzi, a brexittel elérte a csúcsot, ezért bejelentette: távozik a párt éléről – írta meg az Independent.

Nigel Farage alig két héttel azután mondott le most pártelnöki posztjáról, hogy a szigetország lakói megszavazták Nagy-Britannia kilépését az Európai Unióból.

Az euroszkeptikus Ukip párt vezetője belejentése kapcsán közölte: ennél lehetetlenség lenne többet elérni. A pártvezér Londonban jelentette be, hogy távozik a szervezet éléről, 1999 óta volt a párt EP-képviselője.

„Most úgy érzem, elvégeztem a dolgomat, és hogy nem tudnék többet elérni” – mondta, döntését pedig véglegesnek nevezte. Mint mondta, a kilépéspártiak győzelme a népszavazáson a maximum, amit elérhetett, hiszen ő mindig is egy független nemzetet akart, nem pedig politikai karriert.

A Ukip most jó helyzetben van, ő pedig továbbra is támogatni fogja a pártot, amelynek a legjobb napjai csak most, a brexit után következnek, ha a kormány és a Munkáspárt eleget veszít a dolgon.

Douglas Carswell, a párt egyetlen parlamenti képviselője egy napszemüveges szmájlival reagált Farage bejelentésére Twitteren – ő egyébként nem volt nagy barátja a volt pártvezérnek, Farage korábban a párt értékeivel szemben állónak tartott Carswell kizárását is sürgette.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »