A Brenner-hágó Európa védelmének kulcsa

Az Európai Bizottság elnöke óva intette Ausztriát attól, hogy az illegális bevándorlás csökkentése érdekében szigorított határellenőrzéseket vezessen be az osztrák-olasz határon található Brenner-hágónál. Német lapokban szombaton közzétett nyilatkozatában Juncker úgy fogalmazott, hogy ez a lépés “politikai katasztrófával” érne fel.

Magyar Menedék - Sitchin

Mint mondta, a Brenner-hágónál található közlekedési csomópont “minden tekintetben fontos összeköttetés Dél- és Észak-Európa között”. “Ezért bármi, ami blokkolná a Brennert, súlyos következményekkel járna nemcsak gazdasági, hanem politikai téren is” – hangsúlyozta. Bécs a nagyobb migránsáradattól tartva legkésőbb június elsejétől szigorú határellenőrzésre készül a hágónál. Április közepén megkezdődtek az ehhez szükséges építési munkálatok.
Az osztrák belügyminiszter a múlt hónap végén Rómában kijelentette, hogy egyelőre szigorított határellenőrzés bevezetését tervezik, de ha Olaszország irányából tömeges migránsáradat indul el, nem kizárt a határátkelő lezárása sem.

mti


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »