A brazilok nem bírtak a videóbíróval

A brazilok nem bírtak a videóbíróval

Immár nem csupán egy félidő, hanem egy teljes meccs után is kifütyülte a brazil válogatottat a hazai rendezésű Copa Américán. Pedig a továbbjutás nincs veszélyben. Ám a salvadori közönség nehezen emésztette meg a venezuelaiak elleni gól nélküli döntetlent.

A mostani évtizedben a Copán nem csillognak a brazilok a venezuelaiak ellen. 2011-ben szintén 0-0-ra végeztek, 2015-ben szoros csatában, 2-1-re nyertek a brazilok. Most is győztek volna, ha nincs a VAR: három meg nem adott góljukból kettőnél a videoelemző rendszer „ítélkezett”.

Hírdetés

Tite, a brazilok szövetségi kapitánya nagyon objektíven és sportszerűen nyilatkozott: „Nem hibáztathatjuk a VAR-t, hiszen az igazságot erősítette meg.” Venezuelai kollégája, a korábbi válogatott kapus, Rafael Dudamel már lelkesebb volt: „Sokáig éljen a VAR! De semmit sem kaptunk ajándékba. A VAR igazságot tett, s hinnünk kell abban, aki igazságot tesz.”

A lebonyolítási rend szerint mind a három csoportból az első két helyezett biztosan továbbjut, sőt, még a három harmadik helyezettből is kettő. A brazilok továbbra is vezetik a csoportjukat, négy pontjuk van, józan számítás szerint azzal nem lehet kiesni. A következő mérkőzésükön az ugyancsak négy ponttal álló peruiakkal találkoznak majd.

Utóbbi válogatott kapott az első félidő elején tizenegyesből egy gólt a bolíviaiak ellen, de aztán erre hárommal válaszolt. A bolíviaiak figyelme a játékrészek végén lankadt: A 2012, európai karrierje vége óta brazil klubokban (Flamengo, Corinthians, Internacional Porto Alegre) futballozó José Paolo Guerrero a 45., Édison Flores a 96. percben talált a kapuba. Közben, az 54. percben a veterán Jefferson Farfán (immár a Lokomotiv Moszkva játékosa) is gólt szerzett.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »