A BKKBKV-val abesszin makaót játszunk: én fizetek, ő hülyének néz – olvasónk nyílt levele

A BKKBKV-val abesszin makaót játszunk: én fizetek, ő hülyének néz – olvasónk nyílt levele

Olvasónk írja közösségi oldalán:

Nyílt levél a BKK-nak, BKV-nak… már nem is tudom kinek, de az első két betű az biztos.

Két éve utazom a hírhedt-híres szutyokjárat, csövivonat 28-as villamossal, ezzel a kafa tujával végállomástól szinte végállomásig. Ma betelt a pohár!

Úgy látszik a BKKBKV-val abesszin makaót játszunk. Vagyis: én fizetek, ő hülyének néz.

Na mármost, én is szolgáltatok. BKKBKV-nál szerintem 200%-al jobban. Na jó, 100 százalékkal. Ha ő egy üveg bort szeretne vásárolni, én nyilván nem fogom kihúzott dugóval és magamnak öntve egy pohárral odaadni neki, és behajtani a szépen felcímkézett, dugóval ellátott finom nedű árát. Megkockáztatom, hogy a nálam vásárolt kiflijébe sem fogok beleharapni, de még meggondolom ezek után!

Ma reggel, 14 óra munka után belefutottam a kedves ellenőrökbe. Következő hangzott el a hátam mögött:

– Éjszakás voltam, ideugrottam, odaugrottam, nem volt időm, hagyjon békén, BKKBKV-nál dolgoztam, 24 órát talpaltam, nem gondolja hogy leszállok, már csak egyet kell mennem.

Fantasztikus volt, esküszöm! Erre jöttem én. /Ja, van bérletem, bár holnaptól meggondolom./

Úrinő módjára, szemlesütve kérdeztem, miután a Blahától éreztem a négy üléssel előttem ülő hölgy átható húgyszagát, hogy

– Mondják! 9500 forintért, amiből vehetnék magamnak három felsőt, két nadrágot, vagy akár fizethetném a telefonrészletem havonta, muszáj nekem húgyszagban, sz@rszagban, hányásszagban, lábszagban, kannásboros üvegek között lavíroznom, ráülnöm a nénje által odaköpködött szotyihéjjas ülésre, de előtte a bátyja gyereke odacsulázta a kiflit, de még a keresztgyerek megspékelte egy kis nyállal, ami véletlen akkor gyűlt össze a szájpadlázatán, vagy hogy is van ez?

Ja, hogy ez a pluszszolgáltatás 9500-ért, mert egész nap pont ilyen embereket szolgálok ki, és nehogy elfelejtsem hazafelé, hogy beszívott a Nyócker!

Tényleg egy velejéig empatikus ember vagyok, sajnálom elesett embertársaim, tudom mi az, hogy nélkülözni, de adott lehetőség minden hajléktalan számára a tisztálkodás és mosás, sőt, ami még nekem sincs, az a ruhaszárító! Ergo: legyen az ember szegény, de tiszta! Talán többre is vihetnék, mint az utca pora.

Hírdetés

Életemben nem láttam olyan körmöket, olyan kezeket /és eszembe jut, urambocsá, hogy ezzel a mosdatlan kézzel fogja meg a bájdorongját, törli meg a buláját, és kapaszkodik fel a villamosra, fogdos össze mindent, és aztán én, valamint többi tiszta embertársam ezáltal a kezünkkel "közösülünk" velük. /Mindjárt hányok, de muszáj valahogy definiálnom!/ Viszem a kezemre, a bőrömre a mindennemű fertőzésüket.

ÁNTSZ, népegészségügy, ilyenkor mi van? Veszélyben vagyunk! És még fizetünk is érte!

Szagokat és bacikat hordok haza a ruhámon is. Nincs rend a bolt előtt, és talál a közterület-felügyelet EGY /jól írom, sőt le is fényképezi a bizonyítékot/, szóval EGY "kőműves actimel" kupakot, és kizavar a munkahelyemről sepregetni, bár nem én vagyok a köztisztasági felügyelő, és utcaseprő sem. Megtörtént, biza! Na de ki áll oda egy háromajtós kágéestéindián elé, hogy ne dobáld el, ne köpködd ki, nem a földön van az ország hamutartója.

De visszatérve az ominózus BKKBKV-ra. Itt sem mi, normális utazóközönség vagyunk a rend őrei, a végrehajtók, a rendfenntartók. Bár azt mondta az ellenőr, hogy én előbb "ledobhatok" egy magán és gatyáján kívül lett úrrá embert, mint ők.

Én ismerem a habitusom, tudom, hogy egyre kevesebbszer vagyok úrinő, mióta beszívott a pöceszag a Nyócba, és a türelmem sem a régi, és miután tudván tudom, hogy egy töpörödött törpördög vagyok tornász múlttal, így a lábaimat sem nyögve rúgom még a vállaim fölé, és nyilván tudom, milyen utazni a drogos mögött, aki épp lövi magát, vagy amikor Zámbó Jimmy még holtában is ott üvölt egy üléssel a hátam mögött, mert hogy "…megjavulok ééén, jó leszek maaajd"! Nem bírom már idegileg.

Könyörögve kérek, kérünk minden 28-as vilire egy-két, akár unalmában jelentkező, dühét kitölteni akaró "végrehajtót"!

Aki nem ver, de szól, és a sz@rban, húgyban utazni vágyó embertársainkat megpróbálja rábeszélni a sportolni akarásra, így a két láb használatára.

De lehetne a BKKBKV egy angyal is: kijelölhetné nagylelkűen a második kocsit cókmók, csörgő sörösdobozok és sz@rosbugyi, sz@rosgatya utaztatására is.

Szóval hahó! 9500 forintot fizetek, fizetünk!

Télen meleg, bűzmentes, tiszta utazóeszközre vágyom, vágyunk! /Az idén csak 14 nap akartam odafagyni az ülésre. /Csak jelzem, 14-e van./ Nyáron nem kell fűteni, de tegyünk már rendet, könyörgök, könyörgünk!

Jobban oda kellene figyelni erre a járatra, ha már ennyire odafigyel az utazás minőségére a tisztelt BKKBKV.

Jelzem, 9500 forintért, amit másra is elkölthetek havonta, ha nem változik az állapot és a helyzet.

Na de engem próbáljanak meg arra kényszeríteni, hogy szakítsam meg az utazást!


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »