A Beverly Hills-i rendőrség is vizsgálatot indított Weinstein ellen

A Beverly Hills-i rendőrség is vizsgálatot indított Weinstein ellen

LOS ANGELES. A Beverly Hills-i rendõrség bejelentette, hogy vizsgálatot indít a Harvey Weinstein és James Toback ellen szexuális erõszak vádjával hozzájuk érkezett számos feljelentés ügyében.

A rendõrség nem hozta nyilvánosságra hány és milyen természetû feljelentést érkezett hozzájuk.  

A The New York Times és a The New Yorker október eleji tényfeltáró riportjai nyomán az elmúlt hetekben nõk tucatjai, köztük olyan hollywoodi sztárok, mint Angelina Jolie vagy Gwyneth Paltrow, valamint európai színésznõk is arról számoltak be a nyilvánosság elõtt, hogy Harvey Weinstein szexuálisan zaklatta õket, több nõ nemi erõszakkal is megvádolta a befolyásos hollywoodi producert. Az egyikük Rose McGowan színésznõ.

Az Oscar-díjas filmmogul tagadja a vádakat.

A New York állam és New York rendõrsége, valamint a londoni rendõrség is vizsgálatot indított a felmerült vádak alapján.

James Toback forgatókönyvíró-rendezõt több mint 200 nõ vádolta meg szexuális zaklatással a Weinstein-ügy nyomán amerikai sajtóértesülések szerint.

A Los Angeles Times napilapnál több mint 200 nõ jelentkezett, akik azt állították, hogy a rendezõ zaklatta õket.

Toback visszautasította a cikkben szereplõ vádakat, kijelentve, hogy a Los Angeles Times által idézett nõkkel soha nem találkozott, vagy ha mégis, akkor öt percnél kevesebb idõre, mert nem emlékszik rájuk.

Toback 1991-ben kapott Oscar-jelölést a Bugsy címû gengszterfilm forgatókönyvéért. Õ írta és rendezte a Védtelenül címû drámát Nastassja Kinskivel, a Fekete-fehér címû filmet Robert Downey Jr.-ral, legutóbbi rendezése, a The Private Life of a Modern Woman pedig a velencei filmfesztiválon debütált.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »