A bevándorlók elleni erőszak növekedésétől tartanak Németországban

MTI nyomán

Holger Münch, a Német Szövetségi Bűnügyi Hivata elnöke a Funke médiacsoport újságjainak adott, szombaton közölt nyilatkozatában elmondta, hogy az idén már 45 gyújtogatás történt.

“A tettesek túlnyomórészt férfiak és csaknem 80 százalékuk azon a településen él, ahol a bűncselekményt elkövették” – tette hozzá.

Jelenleg nincsenek értesülések régiókon átívelő szélsőjobboldali struktúrák létezéséről, amelyek célzottan szerveznének merényleteket menekültek ellen. Az erőszakcselekmények elkövetői inkább helyben tevékenykednek – mondta a BKA elnöke. 
    

“Mindenképpen érzékeljük azonban bűnöző vagy terrorista struktúrák kialakulásának kockázatát. Nem zárhatjuk ki ezt, és nagyon komolyan vesszük a veszélyt”

– mondta Münch.
    
2015-ben, amikor mintegy 1,1 millió bevándorló érkezett Németországba, 92 gyújtogatás történt menekültszállások ellen, szemben a 2014. évi mindössze 6 ilyen esettel a BKA január végén közölt adatai szerint.
Hirtelen nem olyan fontos a szólásszabadság, ha rosszat szólnak a polgárok
Több nagy német sajtóorgánum, köztük a Der Spiegel magazin internetes oldala bezárta nyilvános vitafórumait a migráció témájában sok internetező sértegető bejegyzései miatt.
    
A német rendőrség szombaton közölte, hogy ismeretlenek egy mocskolódó feliratú disznófejet hagytak Angela Merkel kancellár stralsundi választókörzetében lévő irodája előtt. 
    
A disznófejet szombat reggel vette észre a rendőrjárőr a Németország északi részén lévő meklenburg-elő-pomerániai városban. Azt nem hozták nyilvánosságra, mi volt a disznófejre írva, csak annyit közöltek, hogy a mocskolódást a német kancellárnak címezték.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »