A BETOLAKODÓK EGY JOBB ÉLET REMÉNYÉBEN INDULNAK ÚTNAK…

Emberileg teljesen érthetőnek, hogy a menekültek nem a biztonság miatt, hanem egy ausztriai, németországi vagy svédországi jobb élet reményében akarnak Európába utazni. „Amennyiben teljesítjük ezt a kívánságukat, ne csodálkozzunk azon, hogy egyre többen érkeznek majd”.

Magyar Menedék - Ősmagyar

A migrációs nyomás továbbra is erős marad – mondta egy pénteki lapinterjúban Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter, aki már az unió külső határainál megállítaná a menekülteket.

A Kurier című osztrák lapban ismertetett miniszteri javaslat szerint mindez azt jelentené, hogy akik az olaszországi Lampedusa vagy a görögországi Leszbosz szigetére érkeznek, azokat nem lehetne továbbszállítani a kontinensre. Kurz szerint az embereket elsősorban az unió külső határain nem szabad átengedni, ha azonban ez megtörténik, akkor az országhatároknál kell megállítani őket.

Mint fogalmazott: nemcsak a migránsok elosztásáról, hanem a külső határok védelméről is beszélni kell. „Mert egy jó elosztási rendszer sem oldhatja meg a nagy menekültáradat problémáját” – mondta.

Emberileg teljesen érthetőnek nevezte, hogy a menekültek nem a biztonság miatt, hanem egy ausztriai, németországi vagy svédországi jobb élet reményében akarnak Európába utazni. „Amennyiben teljesítjük ezt a kívánságukat, ne csodálkozzunk azon, hogy egyre többen érkeznek majd” – fogalmazott a tárcavezető.

Sebastian Kurz szerint ha nem állítják meg az embereket, akkor még többen fogják követni őket. Kurz figyelmeztetett, hogy amennyiben az unió nem oldja meg a helyzetet, úgy az osztrák-olasz határszakaszon fekvő Brenner-hágóhoz nagy számban érkezhetnek menekültek.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »