„A béremelések ellen szavazott az MSZP”

„A béremelések ellen szavazott az MSZP”

Hetven éve nem tapasztalt szegénységre és kilátástalanságra hívta fel a figyelmet Korózs Lajos a szegénység elleni küzdelem nemzetközi napján.

Az MSZP-s politikus az időseket, a rokkantakat érintő megvonásokat kérte számon a Fidesz-kormányon.

„Van pénz stadionokra, de nincs szociális ellátásra. Van pénz a Várba költözésre, de nincs a várólisták csökkentésére. Van pénz Paks II-re, de nincs a tanodák finanszírozására. Önöknek bukniuk kell” – mondta Korózs.

Rétvári Bence államtitkár azzal vágott vissza, hogy amikor tehettek volna bármit, akkor nem tettek.

A képviselő emlékeztette Korózs Lajost, hogy a szocialisták rendszerint nemmel szavaztak  a béremelésekre, és többször is kivonultak a parlamenti munka közben. Rétvári Bence hozzátette: míg a szocialista kormányok devizahitelesek százezreit sodorták veszélybe, addig a Fidesz–KDNP-kormány időszaka alatt 600 ezerrel több ember tartja el a családját, mint a szocialisták idején.

„Nem támogatták egyetlenegy olyan törvényjavaslatunkat sem, amellyel több év alatt 50 százalékkal emelkedhetne a pedagógusok bére, nem támogatták azt, hogy az idén szeptember elsejétől 102 ezer forinttal növekedjék az orvosok bére, jövő november elsejétől pedig újabb 100 ezer forinttal, önök inkább elvették ezektől az emberektől egyhavi bérüket. De azt sem támogatták, hogy az ápolók bérét az idén és a további években is növeljük, 2012 és 2019 között a duplájára emeljük. Mi mást lehetne tenni az egészségügyi rendszer fenntarthatóságáért, jó működéséért, mint bért emelni? Önök e lépéseket nem tették meg, a humán szférában dolgozó félmillió ember béremelése ellen szavaztak” – válaszolta Rétvári Bence.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »