A beoltottak között kevesebb a súlyos eset (Megyei kórház)

A beoltottak között kevesebb a súlyos eset (Megyei kórház)

A sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház vezetőségének tegnapi jelentése szerint jelenleg ötvenhat, COVID-19 diagnózissal igazolt beteget kezelnek a különböző osztályokon.

A COVID-fertőzőosztályon negyvennyolc pácienst ápolnak, köztük egy gyermeket, itt hat személy kapott korábban védőoltást, a sebészeti osztályon három pácienst látnak el, említettek közül senki nem kapta meg a koronavírus elleni oltóanyagot. Jelenleg öten intenzív terápiás ellátásban részesülnek, egyikük lélegeztetőgépre szorul, itt egy páciens volt korábban beoltva. Négyen kritikus állapotban vannak – közölte a kórház vezetősége. A COVID-sebészeti osztályon három esetet látnak el, a szakok szerinti eloszlás alapján két általános sebészeti és egy szülészeti esetről van szó. A páciensek közül senki nem kapta meg a COVID-19 elleni védőoltást.

Hírdetés

Az elmúlt hét nap alatt harmincöt páciens hagyta el a kórházat, akit COVID-19 diagnózissal kezeltek, ebben az időszakban tizenhárom haláleset történt a kórházban, amely összeköthető az új koronavírussal való fertőzéssel. Az elhunytak életkora 54–88 év között volt, közülük senki nem kapta meg a COVID-19 elleni védőoltást – közölte a megyei kórház vezetősége.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »