A belvárosi ingatlanpanamáig vezetnek Matolcsy fiának a villájától a szálak

A belvárosi ingatlanpanamáig vezetnek Matolcsy fiának a villájától a szálak

Többszörös üzleti, rokoni és baráti szálak kötik a Matolcsy György fia által megszerzett, több száz millió forintos rezidencia eladóit a belvárosi ingatlanpanamában és a letelepedésikötvény-bizniszben is érintett üzleti körhöz – írja a 24.hu.

A portál még korábban számolt be arról, hogy jól bevásárolt Matolcsy György két fia tavaly nyáron: a Rózsadomb szélén vettek mindketten – cégükön keresztül, rokonuk bankjától kapott hitel segítségével – egy-egy villát.

A 24.hu szerint az egyikben maga a jegybankelnök és felesége lakik, ezt a 430 millió forintért hirdetett rezidenciát pedig két olyan embertől vásárolta meg Matolcsy kisebbik fia, Ádám, aki a Rogán Antal polgármestersége idején kiterebélyesedett V. kerületi ingatlanügyben is érintett üzleti körhöz kapcsolódik, egyikük rokoni viszonyban is áll ezzel a körrel.

A 24.hu cikke szerint a háromszintes, 470 négyzetméter lakóterületű otthon egyik eladója Gazdag Szilvia, a másik Márkó Sándor volt. Mint írják,

a 4 M Bt.-nek úgy volt ügyvezetője és egyben beltagja Márkó, hogy Gazdag 2009-től a kültagja volt, csak tavaly október közepén szállt ki a cégből. Egy másik cégnél, a My Protection Europe Kft.-nél mindketten ügyvezetők voltak, hol egyszerre, hol egymást követve, egészen addig, amíg a nő 2013-ban tulajdonosként el nem adta a részét az addigi tulajdonostársnak, Márkónak, a férfi most egyedüli tulajdonos.Ezeknél jóval nagyobb, évente 700 millió forintos forgalmat lebonyolító vállalkozás az Oktotrade Kft. A garázs- és kertkapuk, valamint -automatikák gyártásával, forgalmazásával foglalkozó cégnek 1991-es megalapítása óta Márkó az ügyvezetője, Gazdag pedig 2004 és 2007 között felügyelőbizottsági tagja volt. Márkó alapító is, a cégbe pedig 2004 és 2014 között tulajdonostársként beszállt Rack Antal.Rack neve onnan lehet ismerős, hogy egy másik cége, az R. A. Trade Kft. feltűnően olcsón jutott egy ingatlanhoz 2011-ben az V. kerületben – akkoriban Rogán Antal vezette az önkormányzatot.

Hírdetés

http://mno.hu/

http://mno.hu/

Ennek a baráti társaságnak a tagja Stofa György is, rajta keresztül pedig a letelepedésikötvény-bizniszhez vezetnek a szálak. Mint felidézik, a 444.hu még 2016 nyarán az Oroszországban árusított magyar letelepedési kötvények szálait igyekezett felfejteni, és egy szerződésmintán talált telefonszámot felcsörgetve Stofához jutott. Stofa jól beszél oroszul, és a 444-nek azt állította, hogy épp ezért vállalkozott a VolDan nevű cég közvetítőjének. Mint írják, ez az offshore cég árusíthatta a magyar letelepedési kötvényeket Oroszországban.

http://mno.hu/

„A tárgyalások közben vált ismertté számomra, hogy ifj. Rack László – akivel olykor egy közös társaságba járunk, és ott szoktunk találkozni – valamilyen fokú rokonságban áll az eladóval. Stofa Györggyel is ebben a társaságban szoktam időnként találkozni. Az eladók üzleti tevékenységét nem ismerem, nem is érdekel, és semmi közöm nincsen hozzá” – fűzte hozzá.

Gazdag Szilvia és Márkó Sándor nem reagált a portál kérdéseire.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »