A belügyminiszter is elment a meggyilkolt rendőr temetésére – videó, képek

A belügyminiszter is elment a meggyilkolt rendőr temetésére – videó, képek

Csütörtök délután temették Mátészalkán Baumann Pétert, az Újbudán megölt rendőrt.

Ezres tömeg kísérte utolsó útjára Mátészalkán a Kisvárdán született rendőrt, akit két héttel ezelőtt késsel megölt a támadója Budapesten. A gyilkosság Újbudán, egy intézkedés során történt. Az ügy fejleményeiről több cikkben az Infostarton is beszámoltunk.

Katonai tiszteletadás mellett, református szertartás szerint helyezték örök nyugalomra a hősi halottá nyilvánított Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagyot, a Budapesti Rendőr-főkapitányság körzeti megbízottját.

A rendőrség hivatalos oldalán megjelent beszámoló szerint családtagok, rokonok, barátok, kollégák, ismerősök kísérték utolsó útjára az elhunyt rendőrt. A temetésen Pintér Sándor belügyminiszter, Bolcsik Zoltán rendészeti államtitkár, Balogh János rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány és helyettesei, a megyei rendőrfőkapitányok és a társszervek vezetői is részvétüket fejezték ki.

Hírdetés

A ravatalnál a BRFK munkatársai és a teljes rendőri állomány nevében Budapest rendőrfőkapitánya, dr. Terdik Tamás r. vezérőrnagy búcsúzott. A főkapitány búcsúbeszédében kiemelte, hogy Baumann Péter személyében nemcsak egy nagyszerű embertől búcsúzunk, hanem egy olyan rendőrtől, akinek közismert volt a hivatás iránti elkötelezettsége.

„A mi szemünkben az intézkedő rendőrök – Baumann Péter r. főtörzsőrmester, Dobos László r. törzszászlós, Kállai László r. főtörzszászlós – hősök. Hősies helytállásuk nélkül civil életek kerültek volna veszélybe” – mondta a főkapitány.

Péter személyiségét, hitvallását talán legjobban egyik kollégájának a következő gondolata fejezi ki: „Ha jelenleg meg tudnánk tőle kérdezni, hogy ami történt, az jól történt-e, akkor a válasza az lenne, hogy bármikor újra bevállalná, ha ezzel másokat megvéd.”

Korábban azt kérték, hogy a sajtó ne vegyen részt a temetésen. Ezért a szon.hu egy, a településen élő idős nőt szólaltatott meg, aki azt mondta a lapnak: „rengetegen jöttek a temetésre, többek között az unokám is, aki szintén rendőr. El sem tudom képzelni, mit érezhet most a család, még a fiatalember előtt állt az egész élet”.

A meggyilkolt rendőr februárban ünnepelte volna 30. születésnapját.

Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagy temetésével egyidőben a rendőrök az egész országban egy percre bekapcsolták a kék lámpát és a szirénát, hogy emlékezzenek és tisztelegjenek elhunyt rendőrünk emléke előtt.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »