A belgiumi babák fele migráns anyától származik

A belgiumi babák fele migráns anyától származik

A Statbel belga statisztikai hivatal adatai szerint a 2020-ban az országban született csecsemőknek mindössze a fele származott belga állampolgárságú anyától.

A statisztikai hivatal közölte, hogy a 2020-as újszülöttek 23 százalékát külföldön született belga állampolgárságú anya szülte, további 25 százalékát pedig olyanok, akik nem Belgiumban születtek és nem is szerezték meg a belga állampolgárságot, így a belga származású nők által született babáknak mindössze 53 százaléka született Belgiumban. A belgák termékenységi rátája a Statbel adatai szerint is jelentősen alacsonyabb a külföldi anyákénál, az őshonos belga nőknél 1,38 gyermek/nő, míg a külföldi származású belga állampolgároknál 1,54 gyermek/nő volt a születési ráta – írja meg a Breitbart.

Hírdetés

A statisztikát részben az magyarázza, hogy a migráns nők a vallon és flamand (a két domináns, fehér rasszú nemzetiség) származásúakhaz képest jobban képviseltetik magukat a 25-35 éves korosztályban. A külföldi nők a szülőképes korú nők 16,5 százalékát teszik ki, de 2020-ban a születések mintegy negyedét ők adták. 2020-ban Belgium demográfiája az elmúlt években gyors változásokon ment keresztül, olyannyira, hogy egy januári jelentés szerint a belga lakosság mintegy harmada külföldi származású.

A fiatalabb korosztályok, például a 17 év alattiak körében a vallon és flamand anyanyelvűek a lakosság alig több mint felét teszik ki, míg a 65 év felettiek 87,3 százalékát az eredeti belgiumiak tették ki 2019-ben. A Stabel tavaly megjegyezte, hogy a 2019-es wuhani koronavírus-járványt megelőzően Belgium népességnövekedését szinte teljes egészében a bevándorlás okozta. Abban az évben a népességnövekedésnek mindössze tizenegy százaléka származott belgiumi hölgytől.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »