A bélai idősek a kastélyban ünnepeltek

A bélai idősek a kastélyban ünnepeltek

Októberben, az idősek iránti tisztelet hónapjában igyekeznek minden településen méltóképpen megemlékezni az idősebb lakosokról, a nyugdíjasokról. Bélán az ünneplés egészen egyedire, különleges hangulatúra sikeredett – másodszor látták vendégül az életkoruk kerek évfordulóját ünneplőket a helyi kastélyban.

Pintér Hudák Klaudia polgármester kifejtette, sokan az idősek közül csak dolgoztak a kastélyban vagy később a felújításon, látták az épületet romos állapotában, börtönként, raktárként, de ünnepeltként még sose tették be oda a lábukat. „Ezen szerettem volna változtatni, hogy az idősek érezzék, ünnepeltkén ülnek a kastély pompás termeiben a fehér asztalok körül“ – hangsúlyozta, hozzátéve, többeknek már a meghíváskor kicsordult a könnyük a megtiszteltetéstől.

Hírdetés

Borka Iván atya a község plébános áldást osztott, megemlékeztek az elmúlt évben eltávozattakról, a Dallamvilág együttessel elénekelték mindenki nótáját, a későbbiekben pedig még a járókeretes is táncra perdült.

Akik nem tudtak részt venni az ünnepségen, azokat utólag fogja fogadni és köszönteni a polgármester asszony a hivatalban.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »