A bécsi muszlimok fele zsidóellenes nézeteket vall…

A Bécsben élő fiatal muszlimok harmada, főként a csecsen származásúak szimpatizálnak a szélsőséges irányzatokkal – derül ki a bécsi városvezetés által készíttetett felmérésből. A Profil című osztrák gazdasági napilapban megjelent kutatás 2015 elején készült, fél évvel az Európába érkező menekülthullám előtt. A megkérdezettek 33 százaléka, míg a muszlim fiatalok fele zsidóellenes nézeteket vall.

Magyar Menedék - Chemtrail

A felmérésben 400 fiatal vett részt, akik 14 és 19 év közöttiek és nehéz életkörülmények között élnek.

A kutatás szerint a megkérdezettek muszlim fiatalok 31 százaléka mérsékelt, 27 százalék pedig a szélsőséges eszméket vall. Ők szimpatizálnak a dzsiháddal, ellenségesek a nyugati világgal szemben és elfogadják az erőszakot. A radikalizálódás veszélye minden második csecsen és minden negyedik török fiatalt érint, a boszniai vagy afgán származású muszlimokra ez kevésbé jellemző.

A megkérdezett muszlim fiatalok 60 százaléka úgy véli, hogy határozottan felléphetnek, amennyiben vallásukat vagy tisztességüket – akár szóban is – sérelem éri. Tizennégy fiatalból öt jogosnak véli az Iszlám Állam terrorszervezet kegyetlenkedéseit, amely szerintük “nemes” célt szolgál. A megkérdezettek 33 százaléka, míg a muszlim fiatalok fele zsidóellenes nézeteket vall.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »