A becsapott ember hajléktalanná vált és „gazdámnak” hívta a csalót

A becsapott ember hajléktalanná vált és „gazdámnak” hívta a csalót

Jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség egy 51 éves férfival és 47 éves feleségével szemben, akik egy hajléktalanná vált férfi örökségét akarták megszerezni. A házaspár a megtévesztett férfi lakástulajdonára haszonélvezeti jogot alapítottak és öröklési szerződést kötöttek.

Az ajkai vasútállomáson ismerték meg a maga alatt lévő, alkoholista és leszegényedett embert, aki rájuk zúdította panaszát. A pár látta, hogy a sértett befolyásolható, bizalmába férkőztek, ételt és alkoholt vittek neki. Ő meg elmesélte, hogy édesanyja halálakor megörökölte az ajkai szülői ház felét, s az ott élő édesapjával rossz a kapcsolata. A csalók ezt kihasználva ígérték, hogy gondoskodni fognak róla, s 2019 nyarán holtig tartó haszonélvezeti szerződés megkötésére vették rá a férfit, amelyért 1 millió forintot fizettek neki. Csakhogy egy héttel később a férj a pénznek csaknem a felét kölcsönkérte a sértettől, s esze ágában sem volt visszafizetni. Ehelyett inkább felkereste a becsapott ember édesapját, hogy ő adja el a tulajdonrészét, de az idős férfi elzavarta, fiával pedig minden kapcsolatot megszakított.  

Hírdetés

A pár nem szállt le áldozatáról, rábeszélték, hogy gondozás, eltartás fejében a feleséggel öröklési szerződést kössön. A házastársak nem dolgoztak, jövedelmük nem volt, albérletről albérletre vándoroltak, 2019 őszétől pedig a közben utcára került sértettet is magukkal vitték. Fűtetlen melléképületbe költöztették, s míg élelmezését csak részben biztosították, folyamatosan itallal látták el, és továbbra is kölcsönkéregettek tőle, a pénzt vissza nem adták. A sértett teljesen a befolyásuk alá került, a férjet „gazdámnak” szólította. 

Apja 2020 elején meghalt, így a hajléktalan beköltözött a lakásba, a pár és annak egész családja követte. A férj egyre agresszívebb lett vele, közölte, hogy nincs beleszólása a dolgokba, mert ez már nem az ő lakása. Meg is próbálta eladni, de nem sikerült. 

Az ügyészség vádiratában mindkét elkövetővel szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta az Ajkai Járásbíróságnál – közölte a Veszprém Megyei Főügyészség. 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »