A „Soros-hálózat” veszélyt jelent a magyar igazságszolgáltatásra

A “Soros-hálózat” veszélyt jelent a magyar igazságszolgáltatásra – hangoztatta szombaton sajtótájékoztatóján Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, a Fidesz frakcióvezető helyettese Szombathelyen. Közölte: a Fidesz az Országos Bírósági Hivatalhoz (OBH) fordult a “Soros-hálózat” befolyása miatt, az OBH válasza pedig megerősítette, hogy a “Soros-hálózat” veszélyt jelent a magyar igazságszolgáltatásra.

Kiderült, hogy egyes NGO-k, köztük a Soros György által “pénzelt” Helsinki Bizottság az Országos Bírósági Hivatallal való előzetes egyeztetés nélkül végezte bírák migrációs tárgyú képzését, mindezzel pedig kész helyzet elé állította magát az OBH-t is – mondta Hende Csaba.

Elmondta: a bírósági hivatal közlése szerint többször érték a bírákat befolyásolási szándékú támadások egyes civil szervezetek, külföldi hatalmak és brüsszeli politikusok részéről, amikor azok folyamatban lévő ügyekben próbáltak meg nyomást gyakorolni a magyar igazságszolgáltatásra.

Példaként idézte fel a Ahmed H. ügyét, akinek felmentéséért szavai szerint a “Soros-szervezetek” és brüsszeli szövetségeseik nyomást igyekeztek gyakorolni a magyar bíróságra azzal, hogy a felmentésért kampányt indítottak.

Hírdetés

Hozzáfűzte: az Országos Bírósági Hivatal szerint az is előfordult az utóbbi időben, hogy bírákat, bírósági vezetőket magántelefonszámukon zaklattak, és próbálták őket nyilatkozatokra rábírni.

Hende Csaba hangsúlyozta: ezek a szervezetek még az igazságszolgáltatás befolyásán keresztül is azon dolgoznak, hogy még több illegális migránst juttassanak be Európába.

“Ez aggasztó és elfogadhatatlan, mert mindez fenyegeti az igazságszolgáltatás, a bíróságok és a bírák függetlenségét és a nemzetbiztonságot” – mondta.

MTI


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »