A „mérsékelt terroristák” vagy megadják magukat, vagy meghalnak

A végéhez közeledik a szíriai Aleppó ostroma, a kormányellenes felkelő erők védelmi ereje teljesen összeomlott – közölte hétfőn a szíriai eseményeket nyomon követő Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH). A kiterjedt szíriai aktivistahálózattal rendelkező civil szervezet szerint a felkelők újabb hat kelet-aleppói negyedből vonultak ki, a lázadók kezén így már a korábban ellenőrzött területeiknek csak 7 százaléka maradt.

Magyar Menedék - Karácsony

Rami Abder-Rahmán, az OSDH vezetője hozzátette: a felkelők más negyedek mellett a stratégiailag fontos Busztan al-Kaszrt is elhagyták, és már csak két jelentősebb és néhány kisebb negyed maradt a kezükön.

Hírdetés

Már csak idő kérdése, hogy Aleppó elessen és Bassár el-Aszad szíriai elnök erői teljes egészében visszavegyék az irányítást a szíriai felkelés jelképévé vált város felett – tette hozzá a civil szervezet igazgatója.

A szíriai hadsereg azt állítja, hogy a lázadó területek 98 százalékát vette vissza a városban. Zaid asz-Száleh, a szíriai hadsereg altábornagya a Reuters hírügynökségnek hétfőn megerősítette az OSDH állítását. Mint mondta: a Kelet-Aleppóban folyó harcok hamarosan véget érnek, a felkelők vagy megadják magukat, vagy meghalnak.

mti


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »