A BBC csak színes bőrű, nemi eltévelyedetteket alkalmaz…

A brit közszolgálati médiánál meghirdettek egy gyakornoki állást, amelyre csak kisebbségi csoportokhoz tartozó jelentkezőket várnak.

Az Egyesült Királyság egyik legnagyobb rádióállomásához, a BBC Radio 1 londoni irodájához várnak gyakornokokat egy évre. Az új munkatárs 20 000 font, azaz több mint 7 millió forint juttatásban részesül. Ez eddig lehetne egy átlagos állásleírás, de a BBC kikötötte, hogy a lehetőség csak feketéknek, ázsiaiaknak vagy nem fehér etnikai háttérrel rendelkező személyeknek szól. De – teszik hozzá – fogadnak alacsony társadalmi-gazdasági háttérrel rendelkező egyéneket is.

Hírdetés

Egyébként az ilyen álláshirdetés törvénybe ütközik, mivel bármiféle diszkrimináció tilos a munkavállalókkal szemben. Azaz például nem megengedett, hogy fehéreket megfosszanak egy álláslehetőségtől azért, mert fehérek és nem a legalsóbb társadalmi-gazdasági osztályba tartoznak.

Az új gyakornok már április 15-én kezdhet a munkahelyén.

A BBC célja az, hogy 2020-ig a cégnek dolgozó fekete és más etnikumú alkalmazottak arányát 15 százalékra, míg az LMBTQ-identitású dolgozók számarányát nyolc százalékra szeretnék megemelni. Ennek fényében nem ez az első eset, hogy olyan állást hirdetnek meg, amire kifejezetten nem várják a fehér jelentkezőket.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »