A bányászokhoz hasonlította a szerda esti tüntetõket Márton Árpád képviselõ

A bányászokhoz hasonlította a szerda esti tüntetõket Márton Árpád képviselõ

Márton Árpád képviselő a bányászokhoz hasonlította a szerda esti tüntetőket.

„Ne legyenek kétszínűek. Hazamegyek, bekapcsolom a televíziót és látom, amint világító telefonokkal érkezik a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) parlamenti csoportja, majd egyik vezetőjük köszönetet mond a tüntetőknek. ’90 júniusa jutott eszembe, amikor Iliescu, jóllehet nem hívta őket, megköszönte a bányászoknak, hogy jöttek és megvédték a jogállamot”, nyilatkozta Márton Árpád az igazságszolgáltatás törvényeinek módosítására létrehozott parlamenti különbizottság ülésén.

Stelian Ion, az USR képviselője válaszában azt mondta: nem ők hívták az embereket az utcára.

„Mi nem hívtuk az embereket az utcára. (…) Alapvető joguk, hogy tiltakozzanak, ha nem tetszik az, ami a parlamentben történik. De az elképzelhetetlen, hogy a parlament előtt békésen tüntetőket a botokkal érkező és Bukarestet szétverő bányászokhoz hasonlítsák”, mondta Stelian Ion.

Márton Árpád felsorolta a két eset hasonló elemeit, majd hozzátette: számára felfoghatatlan, hogy „amíg egy marosvásárhelyi tüntetésen megbírságolják azokat, akik a járdáról lelépnek az úttestre, addig mások minden este leblokkolhatják a forgalmat és senkit nem vonnak felelősségre….”.

Élesen bírálta Márton Árpád kijelentését Eckstein-Kovács Péter, az RMDSZ volt szenátora. A politizálástól visszavonult jogász közösségi oldalára többek között a következőket írta : „Most is sajnálom Márton Árpit, de már nem azért, hogy a jogállam ellenségeivel kénytelen egy asztalnál ülni, hanem azért, mert már közéjük tartozik” (agerpres/krónika)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »