A Balatonnál is tarol Tiborcz István

A Balatonnál is tarol Tiborcz István

Újabb vállalatot vett a nevére Tiborcz István, így hivatalosan is övé a keszthelyi Balaton-part két híres szállodája, a műemléki besorolású Hullám és a felújítás alatt álló Helikon – írja a Válasz.hu.

A cikkben az áll, hogy az elmúlt hónapokban két „tulajdonosrejtegető” cégről (BDPST, Longoria Holding Zrt.) derült ki, hogy Orbán Viktor veje a meghatározó részvényese. A cégbíróságon most iktatott dokumentumokból egyértelművé vált, hogy egy Pannon Tessera Hospitalis Zrt. nevű társaságban ugyancsak meghatározó részvényes a BDPST. 

http://mno.hu/

Ez azt jelenti, hogy immár a Tiborcz Istvánhoz kötődő Pannon Tessera Hospitalis cég birtokolja a keszthelyi Balaton-part két híres szállodáját, a műemléki besorolású Hullámot és a felújítás alatt álló, kétszáznál is több szobát kínáló Helikont, valamint az utóbbihoz tartozó teniszcsarnokot, klubházat és pályarendszert.

A Válasz.hu megjegyzi, hogy ezeket a vendéglátó–szabadidős egységeket a megújulás után a Mészáros Lőrinc-féle Hunguest Hotels üzemeltetheti majd – legalábbis erre utal az, hogy tavaly óta a szállodavállalat fióktelepei közt tartják nyilván mind az épületeket, mind a sportlétesítményeket. További adalék a Tiborcz–Mészáros-összjátékra: a tulajdoni lapok tartalmazzák azt az adatot, miszerint a keszthelyi Hullám–Helikon-projekt finanszírozója nem más, mint a felcsúti polgármesterrel szimbiózisban működő B3 Takarék.

http://mno.hu/

A Válasz.hu csokorba szedte, mely jelentős értéket képviselő ingatlanról tudható, hogy Tiborczhoz köthető:

a keszthelyi Hullám szálló műemléképület, a szintén keszthelyi Hotel Helikon és a hozzá tartozó teniszkomplexum,a turai kastély,a badacsonyi Ranolder-villa,a Visegrádon épülő luxusszálló a lepencei strand fölött,a Mahart–Weber–Münnich-házak óriástömbje a Pesti Vigadó mellett,az Orbánhegyi telek,valamint az Andrássy út 43. szám alatti palota első szintje.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »