A Balatonnál is tarol Tiborcz István

Újabb vállalatot vett a nevére Tiborcz István, így hivatalosan is övé a keszthelyi Balaton-part két híres szállodája, a műemléki besorolású Hullám és a felújítás alatt álló Helikon – írja a Válasz.hu.

A cikk szerint az elmúlt hónapokban két „tulajdonosrejtegető” cégről (BDPST, Longoria Holding Zrt.) derült ki, hogy Orbán Viktor veje a meghatározó részvényese. A cégbíróságon most iktatott dokumentumokból egyértelművé vált, hogy egy Pannon Tessera Hospitalis Zrt. nevű társaságban ugyancsak meghatározó részvényes a BDPST.

A Tiborcz Istvánhoz köthető BDPST Zrt. ingatlanvásárlását államközeli bankok óriáshitelei egyengették.

Ez azt jelenti, hogy immár a Tiborcz Istvánhoz kötődő Pannon Tessera Hospitalis cég birtokolja a keszthelyi Balaton-part két híres szállodáját, a műemléki besorolású Hullámot és a felújítás alatt álló, kétszáznál is több szobát kínáló Helikont, valamint az utóbbihoz tartozó teniszcsarnokot, -klubházat és -pályarendszert.

A Válasz.hu megjegyzi, hogy ezeket a vendéglátó–szabadidős egységeket a megújulást követően a Mészáros Lőrinc-féle Hunguest Hotels üzemeltetheti – erre utal legalábbis a portál szerint, hogy tavaly óta a szállodavállalat fióktelepei közt tartják nyilván mind az épületeket, mind a sportlétesítményeket. További adalék a Tiborcz–Mészáros-összjátékra: a tulajdoni lapok szerint a keszthelyi Hullám–Helikon-projekt finanszírozója nem más, mint a felcsúti polgármesterrel szimbiózisban működő B3 Takarék.
i
Az elmúlt három hónap alatt hatalmasat fejlődött a Tiborcz Istvánhoz köthető BDPST-csoport. A cégek impozáns ingatlanokkal rendelkeznek.

A Válasz.hu csokorba szedte, hogy mely jelentős értéket képviselő ingatlanról tudható, hogy Tiborczhoz köthető: a keszthelyi Hullám szálló műemléképület, a szintén keszthelyi Hotel Helikon és a hozzá tartozó teniszkomplexum, a turai kastély, a badacsonyi Ranolder-villa, a Visegrádon épülő luxusszálló a lepencei strand fölött, a Mahart–Weber–Münnich-házak óriástömbje a Pesti Vigadó mellett, az Orbánhegyi telek, és az Andrássy út 43. szám alatti palota első szintje.

mno


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »