A Balaton déli partján köthet ki a gigaberuházás

A buborék alakú akvapark eredeti tervei folyamatosan változnak, legalábbis a projekt ötletgazdája HVG.hu-nak adott interjúja szerint.

Gulyás Péter, a Balatonhoz tervezett óriási akvapark ötletgazdája a Magyar Nemzetnek már kedden olyan grandiózus tervekről beszélt, amelyek nemcsak a Balaton térségének, hanem az országnak is jót tennének – mind foglalkoztatási, mind turisztikai szempontból. Először Balatonalmádi és Balatonfűzfő között képzelte el a projekt megvalósulását, azonban a lakossági tiltakozások, valamint az önkormányzatok se hideg, se meleg hozzáállása miatt már akkor jelezte: négy település is bejelentkezett a déli partról, amelyek szívesen befogadnák az ötletet, így egyelőre nem döntött.

Most a HVG.hu-val közölte: két település jelezte szándékát, valamint egy szállodalánc is, amely csak arra vár, hogy eldőljön, hol lesz végül a vízi attrakciós park. Ennek közvetlen közelébe ugyanis olyan szállodákat építene, amelyek bírnák kapacitással a tervezett irdatlan látogatótömeget. Gulyás az oldalnak azt mondta: a lehetséges befektetőkkel folytatott tárgyalások alapján 98 százalékra lehet venni, hogy megvalósul a beruházás.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »