A bajor Ziegler Group családi cég Rimaszombatban 450 embernek ad majd munkát

A bajor Ziegler Group családi cég Rimaszombatban 450 embernek ad majd munkát

A Ziegler Group cég, amely a rimaszombati ipari parkban évente egymillió köbméter fát kíván feldolgozni, nem tart attól, hogy nem lesz elegendő nyersanyag a munkához. A bajorországi fafeldolgozó cég 450 embernek ad majd munkát, miután felépül a fűrésztelep és a famegmunkáló részleg, amelyre összességében 255 millió eurót fordítanak.

A cég Németországban 1700 dolgozót foglalkoztat, és forgalmuk 750 millió eurót tesz ki. A rimaszombati részlegük lesz az első külföldön működő. Az együttműködésről szóló szerződést német részről Andreas Sandner, a Ziegler Holzindustrie ügyvezető igazgatója írta alá.

Hírdetés

Sulik úgy véleményezte, hogy a jelenlegi fahiány abból adódik, hogy a nyersfát külföldre  szállítják és éppen ezen változtatna majd a külföldi befektető. A cég a tömbfa feldolgozásán kívül olyan faalapú termékeket is gyárt majd, amelyeket az építkezéseknél használnak. A telep építése 2022-ben kezdődne és a termelés 2023-ban indulna be. A gazdasági miniszter elmondta azt is, hogy a beruházót ugyancsak motiválta, hogy a közelben van vasútvonal, amely ilyen esetekben elengedhetetlenül fontos. Ráadásul az R2-es gyorsforgalmi út is építés alatt van. Ez a négysávos út az új üzemet összeköti majd a 25 km-re fekvő Losonccal.

(BM/Felvidék.ma/Teraz.sk)  


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »