A 85 év felettiek már telefonon keresztül is kérhetnek időpontot az oltásra

A 85 év felettiek már telefonon keresztül is kérhetnek időpontot az oltásra

Nyitókép: Getty Images

Újonnan a 85 év felettiek telefonon keresztül is kérhetnek időpontot a koronavírus elleni oltásra – tájékoztatott Zuzana Eliášová, az egészségügyi tárca szóvivője.

„Most már telefonon is lehetséges saját magunkat vagy a hozzátartozónkat beregisztrálni a koronavírus elleni oltásra. Ezt a lehetőséget az egészségügyi tárca call centruma biztosítja. A szám kitárcsázása után a hívó négy lehetőség közül választhat. Az oltásra való regisztráción kívül az emberek tájékoztatást kérhetnek az aktuális óvintézkedésekről, illetve megváltoztathatják a tesztelés és az oltás időpontját is”

– magyarázta Eliášová.

Hírdetés

A tárca azzal magyarázta a telefonszám létrehozását, hogy az idős embereknek gyakran nincs internet-hozzáférésük vagy megfelelő készségük az internet használatára. Az oltásra saját magunkat és a hozzátartozónkat a 0800 174 174 telefonszámon jelenthetjük be, külföldről pedig a +421 270 074 174 telefonszámot használhatjuk. Az infóvonal reggel 8.00 órától este 20.00 óráig működik.

Ezekre a telefonszámokra hívhatunk akkor is, ha az oltás, illetve a tesztelés (csak a tárca hatáskörébe tartozó mintavételi pontok esetében) időpontját szeretnénk megváltoztatni.

A telefonszám létrehozása ellenére a tárca továbbra is az online regisztrációt ajánlja, hiszen a formanyomtatványt a hozzátartozók is ki tudják tölteni. Ezáltal az infóvonal szabad marad azoknak, akik nem tudnak interneten keresztül jelentkezni.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »