„A 2700 lakosú település többé nem létezik”

„A 2700 lakosú település többé nem létezik”

Legalább huszonegyen meghaltak és többen megsérültek ma hajnalban, az olaszországi földrengésben. Az ország középső részén Perugia térségében mértek a Richter-skála szerinti 6.2 rengést, amelyet több utórengés is követett. A földrengést Rómában is lehetett érezni.

Hajnalban a Richter-skála szerinti 6.2-es erősségű fölmozgás rázta meg az Olaszország közepén lévő Ubria és Lazio tartomány határán lévő településeket. A romba dőlt épületeknél tűzoltók segítették a mentést. A mostani földmozgás nem messze van L’Aquilától, ahol 2009-ben több mint 300-an vesztették életüket.

A mostani földrengés következtében Accumoliban és Amatriceben házak dőltek romba. Amatrice polgármestere úgy fogalmazott, hogy a 2700 lakosú település többé nem létezik. A kisváros történelmi központjában jelentős károk keletkeztek, az utcák járhatatlanok a teljesen romokba dőlt házak és törmelék miatt.

A helyi kórház tele van sérültekkel. A mentésben résztvevők szerint ivóvízre és hordágyra van leginkább szükség a katasztrófa által sújtott területeken. A hajnali földrengést követő négy órában 60 utórengés történt, ebből a legerősebb 5,5 erősségű volt, vagyis megközelítette az első rengés erejét.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »