A 2017. év legbiztonságosabb autói – Képek

A 2017. év legbiztonságosabb autói – Képek

Az Európában forgalmazott autók biztonságát vizsgáló Euro NCAP nevű szervezet tavaly története eddigi legeredményesebb évét zárta. Közel 70 modellt vizsgált a klasszikus töréstesztekkel; a többségében ötcsillagos eredmények azt bizonyítják, hogy igen gyors ütemben fejlődnek az autók biztonsági technológiái. A szervezet egyúttal azt is nyilvánosságra hozta, hogy vizsgálatai alapján melyek voltak a tavalyi év legbiztonságosabb autói az egyes kategóriákban.

Márkákra lebontva a Volkswagen végzett az első helyen, mivel három autója is osztályelső lett. Két kategóriában a Subaru diadalmaskodott, a maradék kettőben pedig az Opel és a Volvo végzett az első helyen. A részletes eredménylista:

Kisautók: Volkswagen Polo

Szubkompakt szabadidő-autók: Volkswagen T-Roc

Kiskompakt szabadidő-autók: Opel Crossland X

Kompakt szabadidő-autók: Volvo XC60

Hírdetés

Középkategóriás szabadidő-autók: Subaru XV

Középkategóriás autók: Subaru Impreza

Felső középkategóriás autók: Volkswagen Arteon

Mindegyik kocsi megkapta az adható maximális öt csillagot, de ezen kívül mindegyik biztonsági vizsgálaton – felnőtt, illetve gyermek utasok védelme, gyalogosvédelem és vezetőtámogató asszisztensek – kiemelkedően jól teljesítettek. Fontos tudnivaló még, hogy mindegyik esetben kizárólag alapfelszereltségű autók voltak a tesztek tárgyai.

Vas Gyula

Fotó: VW, Subaru, Opel, Volvo


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »