A 100. évfordulót a vállalatok is próbálták kihasználni. Limitált kiadású termékeket dobtak piacra

A 100. évfordulót a vállalatok is próbálták kihasználni. Limitált kiadású termékeket dobtak piacra

Speciális karórasorozat, extra kedvezmények az egyes autómodellekre, tematikus mintájú zoknik és alkoholok. Az egyes vállalatok ilyen módon akarnak hasznot húzni Csehszlovákia megalakulásának 100. évfordulójából.

Az egyes cégek a speciális termékeikkel elsősorban az idősebb vásárlókat célozzák meg, akik gazdagabbak, és megengedhetik maguknak, hogy egy limitált kiadású terméket vásároljanak magasabb árért – állítja Eva Mahdalová, a Finlord vállalat elemzője.

– mondja az elemző.

Pár darab a piacon

A képen az első köztársaság idejéből származó öltönyben két férfi áll. Mögöttük egy történelmi autó, a falon pedig korabeli fényképek. Mellettük – a karóra márkáján kívül – egy ČSR felirat világít a köztársaság egykori címerével együtt.

Ezt a fotót a Prim karórákat gyártó MPM quality vállalat tette közzé a weboldalán. A fotóval nemcsak Csehszlovákia megalakulásának 100. évfordulóját szeretnék népszerűsíteni, de a speciális karórasorozatukra is szeretnék felhívni a figyelmet.

– mondta Miroslav Studený, a vállalat kereskedelmi igazgatója.

Hírdetés

Az MPM qualityn kívül litmitált kiadású termékeket kínál a Vodka, a Fusakle és a Škoda Auto is. A Škoda Auto például a sztenderden felüli felszereléssel ellátott Škoda Superbjét ötezer eurótól kezdődő árkedvezménnyel kínálta a jövendőbeli vásárlóinak.

A Hamé pedig a Májka pástétom és a prágai sonka címkéjére az első köztársaság címerét nyomtatta.

Jó marketingfogás

Radoslav Tupý, a Capital markets vállalat elemzője szerint az első Csehszlovák Köztársaság megalakulásának 100. évfordulója remek marketingfogást biztosít az egyes cégeknek.

A vállalatok a limitált kiadású termékeikkel vagy a hű és az igényesebb vásárlóikat, vagy a gyűjtőket szeretnék megszólítani. Általánosságban érvényes, hogy az egyes vállalatoknál ilyen alkalmakkor az igényesebb vásárlók képezik a célcsoportot.

– mondta Ľubomíra Hudáková, a Darren & Curtis reklámügynökség ügyintéző igazgatója.

Az egyes termékek iránt a lokálpatrióták vagy azok az emberek is érdeklődnek, akik nosztalgiát érzenek az iránt az állam iránt, amelyikben születtek.

Sme.sk/Körkép.sk

Nyitókép: TASR


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »