Lavrov: értelmetlen a győzelemig harcolni egy atomhatalommal

Lavrov: értelmetlen a győzelemig harcolni egy atomhatalommal

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az ENSZ Közgyűlésében szeptember 28-án arra figyelmeztetett, hogy Ukrajna és nyugati szövetségesei ne próbáljanak meg „győzelemig harcolni egy atomhatalommal” – írja a Kyiv Independent alapján a Mandiner.

Lavrov „öngyilkos eszkalációnak” nevezte az Oroszország legyőzésére irányuló nyugati kísérleteket és hangsúlyozta: "nem fogok itt arról beszélni, mennyire értelmetlen és veszélyes maga a gondolat is, hogy megpróbáljanak a győzelemig küzdeni egy atomhatalommal.”

Hírdetés

Lavrov kijelentései napokkal azután hangzottak el, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén javasolta Moszkva nukleáris doktrínájának felülvizsgálatát. Putyin bejelentette, hogy Oroszország nukleáris fegyverekkel válaszolhat a hagyományos rakétacsapásokra, és jelezte, hogy Moszkva minden nukleáris fegyveres ország által támogatott támadást koordinált támadásként kezel.

Lavrov véleményezte Ukrajna békével kapcsolatos elképzeléseit is, és "kudarcra ítélt ultimátumnak" nevezte azt, miközben védelmébe vette az ukrán területek Oroszország általi megszállását.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »