Huliak védekezésre kényszerül, a köztévében nyilvánosan elnézést kért minden nőtől

Huliak védekezésre kényszerül, a köztévében nyilvánosan elnézést kért minden nőtől

Rudolf Huliak (SNS) parlamenti képviselők a közmédia 5 perc múlva 12 című műsorában elnézést kért minden azért, mert pár nappal ezelőtt „szukának” nevezte a progresszív PS képviselőnőjét, Lucia Plavákovát. Plaváková a házszabály megsértésével notebookjára genderideológiát terjesztő matricákat ragasztott és úgy használta a gépet a parlament termében. Andrej Danko (SNS) helyettes házelnök ezért kiküldte az ülésteremből – nem kis botrány okozva. Az ezt követő emelkedett hangvételű nyilatkozatok során nevezte Huliak szukának Plavákovát.

mondta képviselő, aki a politikai vitaműsorban azzal védekezett, hogy a „szuka” nem egy vulgáris kifejezés, hanem a természetben gyakran használják, a természethez pedig ő, mint vadász, nagyon közel áll.

Később azt is kijelentette, hogy aznap halt meg gyermekkori közeli barátja, mikor Plavákovára a fent említett jelzőt használta.

Kritizálta azokat is, akik kétségbe vonták keresztény identitását. Itt érdemes kiemelni, hogy az SNS nem vett részt a kassai életpárti meneten. Huliak ezért a műsorban kijelentette:

„Én mindig és mindenáron védeni fogom az életet már a fogantatás pillanatától”

mondta. Hozzátette, nem látja okát annak, hogy lemondjon a mezőgazdasági és környezetvédelmi parlamenti bizottság elnöki posztjáról.

Hírdetés

„Akár fel is lógathatják Rudo Huliakot Nagyócsáról a főtéren, akkor is azt fogom mondani, hogy a mozog a Föld”

mondta Huliak.

Vitapartnere, a KDH-s Jozef Hajko felhívta Huliak figyelmét, hogy kijelentésével csak muníciót adott a progresszív ideológia kezébe. Azt elmondta, hogy a KDH csatlakozik ahhoz az ellenzéki kezdeményezéshez, amelynek keretében felszólítják Huliákot, hogy mondjon le képviselői mandátumáról.

Hajko szerint kijelentéseivel eddig senki más nem adott akkora lovat a progresszív ideológia alá, mint épp Huliak, akinek kijelentését nem a progresszívok, de az egyház képviselői is elítélték.

Hajko felrótta Huliaknak azt is, hogy az SNS egyetlen képviselője sem jelent meg a kassai életpárti meneten.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »