31 ember sérült meg Németországban, amikor egy szír rájuk gyújtotta a házat

31 ember sérült meg Németországban, amikor egy szír rájuk gyújtotta a házat

Körülbelül 31 ember megsérült szombaton a nyugat-németországi Essen városában, miután tűz ütött ki két különböző helyszínen. A sérültek között két kisgyermek is van – állapotuk kritikus. A tűzesetek okozásával egy 41 éves szíriai férfit gyanúsítanak, akit a rendőrség őrizetbe vett.

A tűz szombaton két különböző épületben keletkezett. A kiérkező tűzoltók beavatkoztak és megállították a lángokat. Minden sérültet elláttak, többeket kórházba kellett szállítani. A sérültek között volt nyolc gyermek, köztük a két említett kisgyermek, akik füstöt lélegeztek be, és állapotuk továbbra is kritikus.

A rendőrség szerint egy szíriai férfi hozható kapcsolatba a gyújtogatással. A gyanúsított a gyújtogatást követően egy furgonnal nekihajtott két üzletnek is. Itt személyi sérülés nem történt.

Hírdetés

A rendőrség egyelőre nem közölt részleteket a férfiról vagy a tettének indítékáról, ahogy arról sem kívántak nyilatkozni, miszerint az őrizetbe vett férfi késsel és machetával fenyegetett-e volna. A szóvivő csak annyit mondott, hogy jelenleg vizsgálják azokat a videókat, amelyek a közösségi médiában terjednek.

Német sajtóértesülések szerint a szír ámokfutása mögött magánéleti problémák állhattak.

Teraz.sk nyomán


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »