Kibertámadás érte a holland rendőrséget, ellopták a dolgozók adatait

Kibertámadás érte a holland rendőrséget, ellopták a dolgozók adatait

Kibertámadás érte a holland rendőrséget, ellopták a dolgozók adatait Mészáros Richárd2024. 09. 27., p – 19:27

Kibertámadás során ismeretlenek megszerezték a holland rendőrség kötelekében dolgozó összes rendőr nevét és elérhetőségét – jelentette be David van Weel, az ország biztonsági és igazságügyi minisztere pénteken a parlamenthez írott levelében, de hozzátette, hogy a hackerek nem jutottak hozzá nyomozásokkal kapcsolatos információkhoz.

A tájékoztatás szerint a rendőrség jelentette az ügyet a holland adatvédelmi hatóságnak, amely elindította a vizsgálatot. 

Hírdetés

A tárcavezető elmondta, bizonyos csoportokat „kiemelten figyelnek”, köztük azokat, akik beépített ügynökként dolgoznak, azonban részleteket biztonsági okokra hivatkozva nem árult el.

Van Weel a heti kabinetülést követően azt közölte, hogy a rendőrök neve, e-mail-címe és beosztása került a hackerek birtokába. Jóllehet az országos rendőrségi szóvivő ezt az értesülést nem erősítette meg, azt mondta, „sok dolgozóról van szó”, köztük takarítókról és recepciósokról is. Hozzátette azonban, hogy egyelőre korai lenne a hackertámadás következményeiről beszélni. Mint mondta, a hatóságok már megtették a szükséges lépéseket az incidenssel kapcsolatban. 

Aggodalmukat fejezték ki a rendőrszakszervezetek is: hangsúlyozták, hogy jelenleg a legfontosabb feladat a munkatársaik védelme, illetve annak kiderítése, honnan érkezett a támadás. 

A holland sajtóban megjelent, két évvel ezelőtti adat szerint a holland rendőrségnek csaknem 64 ezer teljes állásban dolgozó alkalmazottja van; ebbe a számba a rendőrök mellett az egyéb munkakört ellátók is beletartoznak.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »