„Gyorsan lezárom ezt a háborút” – Trump mégis találkozott Zelenszkijjel

„Gyorsan lezárom ezt a háborút” – Trump mégis találkozott Zelenszkijjel

Donald Trump volt amerikai elnök, jelenlegi republikánus elnökjelölt az előzetes kijelentései ellenére ma mégis találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, aki az ENSZ-közgyűlés miatt az USA-ba utazott a múlt héten. Trump kijelentette, hogy az orosz-ukrán konfliktus egy olyan „háború, amelynek sosem szabadott volna elkezdődnie, és mi meg fogjuk oldani”.

Trump azt is kijelentette, hogy képes együttműködni úgy Kijevvel mint Moszkvával a háború lezárása érdekében.

Zelenszkij a nyilvánosság előtt is jelezte, hogy sokat emlegetett (de még a Fehér Házban is kétkedve fogadott) „győzelmi tervével” érkezett Trumphoz, ám az elnökjelölt kikerülte ezt a témát a sajtó előtt.

Hírdetés

fogalmazott Trump.

A Trump-Zelenszkij találkozó csaknem elmaradt, mert belpolitikai botrány robbant ki Zelenszkij pennsylvaniai kiruccanása miatt. Hivatalos látogatást egy lőszergyárban, amelyen azonban részt vett az állam kormányzója is – aki viszont Kamala Harris demokrata elnökjelölt közeli embere. A republikánusok szerint Ukrajna beavatkozott az elnökválasztási kampányba.

Trump korábban kijelentette, hogy szerinte Ukrajna elveszett , nincs többé, a városokat „többé nem lehet helyreállítani, az elveszetett életeket sem lehet visszahozni. Egy rossz egyezség is jobb lett volna, mint ez a helyzet. Ha Ukrajna kicsit engedett volna, ma mindenki élne” – emelte ki. Ezekre a kemény szavakra még tegnap került sor, amikor úgy tűnt, hogy nem valósul meg a két elnök találkozója.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »