Orbán Balázs elnézést kér félreérthető 56-os nyilatkozatáért

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója azt írta a Facebookon, hogy nem akart félreérthetően fogalmazni 1956-ról, amit hibának tart, és mindezért elnézést kér.
Nem állt szándékomban félreérthetően fogalmazni 1956 ügyében. Hiba volt részemről, és ha ezzel valakit megbántottam, akkor ezért elnézést kérek.

Megerősítem, hogy ha szükség lesz rá, én ott leszek fegyverrel a kezemben a Corvin köznél.

Hírdetés

Mérceként pedig nem azoknak kell megfelelnem, akik a kommunista utódpártban ülnek ma is, nem azoknak, akik lovasrohamot vezényeltek ellenünk 2006. október 23-án, nem azoknak, akiket külföldről fizetnek, és nem azoknak, akik csak a nőkkel szemben keménykednek.

Hanem elsősorban a saját családom már nem velünk lévő tagjainak kell megfelelnem, akik életüket adták a hazáért a szovjetek elleni küzdelemben, mint egyik dédapám; vagy szabadságukat adták a hazáért akkor, amikor a kommunista rendszer koncepciós per keretében börtönbe zárta őket, mint az egyik nagymamám. Az ő emlékük és minden ‘56-os emléke legyen áldott! – írta közösségi oldalán pénteken Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »