Meghalt Maggie Smith, a Harry Potter-filmek McGalagony professzora

Meghalt Maggie Smith, a Harry Potter-filmek McGalagony professzora

Nyolcvankilenc éves korában elhunyt a Harry Potter-filmekből és a Downton Abbey-ből ismert Maggie Smith – írja a BBC a színésznő családjának közleménye alapján.

„Békésen hunyt el a kórházban szeptember 27-én, pénteken kora reggel. Zárkózott ember volt, a barátai és a családja körében érte a halál. Két fiút és öt szerető unokát hagyott hátra, akiket lesújtott rendkívüli édesanyjuk és nagymamájuk elvesztése” – írták fiai, Toby Stephens és Chris Larkin.

„Köszönjük a kedves üzeneteket és a támogatást, és kérjük, hogy ezekben az időkben tartsák tiszteletben a magánéletünket” – tették hozzá.

Hírdetés

Az angol színésznő 1934. december 28-án született Dame Margaret Natalie Smith néven.

Hosszú pályafutása során két Oscar-díjat, négy Emmy-díjat, három Golden Globe-díjat, valamint hét BAFTA-díjat nyert. Az 1950-es évektől kezdve mind a színpadon, mind a filmvásznon sokat szerepelt, több mint 60 filmben és 70 színdarabban láthatták a nézők. Egyik legismertebb szerepe Minerva McGalagony a Harrry Potter-filmekből.

Nagy-Britannia egyik legismertebb színésznője volt, II. Erzsébet királynő 1990-ben “dáma” (dame) kitüntetést adományozott neki a művészethez való hozzájárulásáért, 2014-ben pedig Companion of Honor kitüntetést a drámai alkotásokért.

HVG, Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »