Nagyvállalati Innovációs Klub

A magyar gazdasági versenyképesség javítása kulcsfontosságú az ország fejlődése szempontjából, és innováció nélkül elképzelhetetlen. A Magyar Innovációs Szövetség szerint csak az innovatív vállalkozások képesek versenyben maradni és növekedni, függetlenül a tulajdonosi háttértől. Ugyanakkor a nagyvállalati innováció eredményei gyakran külföldön hasznosulnak, így a magyar gazdaságban kevésbé érezhetőek. Ezért a Magyar Innovációs Szövetség megújítja a MISZ Nagyvállalati Innovációs Klubját, azzal a céllal, hogy egy olyan platformot létesítsen a nagyvállalatoknak, ahol a cégvezetők kötetlenül megoszthatják innovációs tapasztalataikat, módszereiket és lehetőségeiket – jelentette a MISZ a Gondolának. 

MISZ logo

innovacio.hu

A klub első ülésén, amely a Magyar Tudományos Akadémián került megrendezésre, a résztvevőket Dr. Szabó Gábor, MISZ elnök és Dr. Urbán László, MISZ alelnök, a Nagyvállalati Klub vezetője köszöntötte. Dr. Urbán László megosztotta a Szövetség gondolatait a hazai nagyvállalatok innovációra alapozott fejlődési lehetőségeiről. Felvetette, hogy állami ösztönzés szükséges a nagyvállalati profitok magyarországi újrabefektetése, a legmodernebb technológiák nagyvállalatok által Magyarországra történő behozatala, valamint a magyar leányvállalatok K+F eredményeinek anyavállalatok általi széleskörű piaci értékesítése érdekében.

Hírdetés

Ezt követően Dr. Nagy Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium iparügyekért felelős helyettes államtitkár „A nagyvállalati innováció szerepe a hazai értékteremtésben” címmel vitaindító előadást tartott, Kiemelte, hogy a gazdasági szerepén túl a nagyvállatoknak van egy tudásátadó, központi szerepe is. Hangsúlyozta, hogy a mennyiségi verseny helyett a minőségi megoldások megtalálása járulhat hozzá a versenyképesség fenntartásához. A helyettes államtitkár biztosította a Nagyvállalati Innovációs Klub résztvevőit, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium várja a Klub javaslatait, elsősorban sikerrel kecsegtető pénzügyi megoldások, ökoszisztéma modellek és ágazatokon túlnyúló együttműködések, szinergiák vonatkozásában.

A résztvevők megállapodtak, hogy a következő klub ülésre konkrét javaslatokat dolgoznak ki. Több résztvevő vállalat (például a Richter, az Ericsson és a Magyar Telekom) jelezte, hogy szívesen bemutatja innovációs ökoszisztémáját.

További információ: Garay Tóth János, kommunikációs igazgató, tel.: 30/900-4850, e-mail: [email protected]

Budapest, 2024. 09. 276.

A Gondolának elküldött jelentést Dr. Szabó Gábor, Magyar Innovációs Szövetség elnöke és Dr. Pakucs János, Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke jegyezte.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »