Halálos áldozatokat is szedett a Floridát elérő Helene hurrikán

Elérte csütörtök éjjel Florida északnyugati tengerpartját a négyes fokozatú hurrikánná erősödött Helene vihar, az idei hurrikánszezon legerősebb trópusi ciklonja érkezésekor máris három halálesetet okozott.

A hurrikán 225 kilométeres óránkénti sebességű széllökésekkel érte el a szárazföldet az országos hurrikánközpont tájékoztatása szerint. Nem sokkal később a hatóságok szerint egyes fokozatúra csökkent a hurrikán ereje, tartósan 145 kilométeres óránkénti sebességű széllökésekkel.

A nyugat-floridai Alachua megyéből kidőlt fákról, leszakadt áramvezetékekről érkeztek jelentések. Már a vihar előszelével számos háztartásban megszűnt az áramszolgáltatás Floridában, a hurrikán partot érése után pedig már az 1,1 milliót is meghaladta az áram nélkül maradt helyek száma.

Hírdetés

A vihar középpontja a várakozások szerint Florida állam fővárosa, Tallahassee közelében halad el, majd megy tovább észak felé. Az érintett északnyugati megyékben a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést léptették életbe. Az országos hurrikánközpont a Floridai-félsziget teljes nyugati partvidékén "túlélhetetlen" mértékű tengeri áradásokat vár, helyenként akár 6 méter magas víztömeggel.

A Helene viharzónája jelentős esőzésekkel és hurrikánerejű széllökésekkel a várakozások szerint Georgia, majd Dél- és Észak-Karolina államok felé halad tovább pénteken.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »