Penta: Jaroslav Haščák visszatért

Penta: Jaroslav Haščák visszatért

Nyitókép: trend.sk

Jaroslav Haščák kevesebb, mint négy év után visszatér a Penta befektetési csoport felső vezetői közé. A  Penta egykori társalapítója 2024. október 1-jei hatállyal ismét teljes körűen részt vesz a döntéshozó testület munkájában, valamint a csoport vállalati portfóliójának kezelésében. Lépése a pozsonyi kerületi ügyészség azon döntését követi, amely felmentette Haščákot a Gorila-ügy vádja alól.

Hírdetés

Jaroslav Haščák 30 éve alapította meg a Pentát Marek Dospivával és Jozef Oravkinnel közösen. 2020 végéig ügyvezető partnerként dolgozott, ahol a stratégiáért, a kulcsfolyamatokért és a felsővezetők kiválasztásáért felelt. Ő állt a Penta egészségügyi szektorba való belépéséről szóló döntés mögött is. 2020 decemberében mondott le posztjáról, miután vádat emeltek ellene. 2021-ben jogellenesnek nyilvánították a vádemelést, majd ejtették. A szlovák állam ezt követően bocsánatot kért Haščáktól az ellene történt vádemelésért.

Haščák Szlovákia leggazdagbb emberée. Vagyonát a Forbes 1,8 milliárd dollára becsüli. A Penta országszerte mintegy 44 ezer családnak ad munkát.

SITA, Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »