Régiós foci Nógrádban, Gömörben: Az újonc kassaiak Füleken vendégeskednek

Régiós foci Nógrádban, Gömörben: Az újonc kassaiak Füleken vendégeskednek

Nyitókép: Körkép.sk

Hétvégén rendezik a III. liga Keleti csoport 9. fordulóját, amelyben a régió mindhárom csapata vasárnap délután lép pályára. A Rimaszombat a héthársiakat, a Fülek pedig a Lokomotíva Kassa (Košice) gárdáját fogadja, míg a losonciak a Szinna (Snina) otthonában vendégeskednek.

A Rimaszombat nagyon gyengén kezdte a bajnoki idényt, nyolc forduló után hat ponttal, a tizennegyedik helyen áll. Pályaválasztóként három mérkőzésen vereséget szenvedett, egyszer győzött. A Héthárs sem rajtolt jól, de az utóbbi időben javított, miután a legutóbbi fordulóban otthon nyert a fülekiek ellen, s így előrelépett a tizedik helyre. Vendégként az Alsókubintól (Dolný Kubín) és a Sztropkótól (Stropkov) kaptak ki, Losoncon nyertek. Érdekesség a hazaiak háza tájáról, hogy Volodymyr Vasylyev edző a vasárnapi mérkőzés után saját kérésére felbontotta a szerződését és távozott a városból.

A Losonc, amely a Szinna (Snina) otthonában próbál ponto(ka)t szerezni messze a várakozásokon alul kezdte az idei szezont, eddig hat vereségük van, az utolsó három fordulóban is három egygólos vereséget szenvedtek, s így jelenleg a tabella alsó felében foglalnak helyet. Újra otthoni környezetben lép pályára a Szinna, amely jó szokásukhoz híven változó eredményeket (3-2-3) mutat, pillanatnyilag a táblázat közepén foglalnak helyet. A legutóbbi fordulóban is 1:1-es döntetlent értek el Kálnón (Kalinovo).

Eddigi négy hazai meccsén nem talált legyőzőre a Fülek csapata – három győzelem és egy döntetlen -, ezúttal a jó formába került kassai újonccsapat ellen is folytatnák jó sorozatukat. A hétvégi fordulóban egy góllal maradtak alul a héthársiak (Lipany) ellen. Az újonc kassai Lokomotíva nagyszerű rajtjának, illetve remek hazai mérlegének köszönhetően az előkelő ötödik helyen áll a tabellán, eddig mindössze háromszor játszottak idegenben: Alsókubinban (Dolný Kubín) nyertek, Iglón (Spišská Nová Ves) és Sztropkón (Stropkov) viszont vereséget szenvedtek. Legutóbb a másik újonc szepesváraljaiakat fektették két vállra otthon, s így sikerükön felbuzdulva Nógrádból sem szeretnének pont(ok) nélkül hazautazni.

A 9. forduló műsora:

Hírdetés

Szeptember 28. (szombat)

15.30: Námesovo – Dolný Kubín (Gregorec), Vranov nad Topľou – Poprad (Čiernik), Bardejov – Sropkov (Greško).

Szeptember 29. (vasárnap)

11:00: Slávia Košice – Spišská Nová Ves (Varga). 15.30: Snina – Losonc (Gorel), Rimaszombat – Lipany (Vrábeľ), Spišské Podhradie – Kalinovo (Gnip), Fülek – Lokomoíva Košice (Kyseľ).

Felhasznált forrás: sportnet.sme.sk/futbalnet/

Csomós Emelér

Kép: Gecse Attila


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »