Szlovákia 17. az országok világranglistáján az ellopott e-mail címek és jelszavak tekintetében

Szlovákia 17. az országok világranglistáján az ellopott e-mail címek és jelszavak tekintetében

Nyitókép: archív

Szlovákia a 17. helyen áll az országok globális rangsorában, ami az e-mail címek és jelszavak eltulajdonítását illeti.  A Crif Cyber ​​​​Observatory elemzése a magánszemélyek és vállalatok kibertámadásokkal szembeni digitális sebezhetőségével foglalkozik. Pontosabban, ezek „.sk” lokalizációs tartományú e-mailjeivel.

Az Egyesült Államokban és a „.com” és „.net” végződésű globális e-mail fiókoknál van a legtöbb ellopott cím. A második helyen Oroszország áll „.ru”-val, ezt követi Németország „.de”-vel és Olaszország „.it”-vel. A szomszédos Csehország a 11. helyen végzett a „.cz” domainnel.

Hírdetés

– mutatott rá Beatrice Rubini, a CRIF Personal Solutions & Cybersecurity Services ügyvezető igazgatója. Szerinte sok internethasználó figyelmetlen, például többször is ugyanazt a jelszót használja különböző fiókokhoz és szolgáltatásokhoz, és közvetlenül a böngészőben tárolja bejelentkezési adatait, ami növeli a sebezhetőségüket.

Ami a világszerte leggyakrabban visszaélésre alkalmas jelszavakat illeti, a tanulmány szerint ezek a „123456”, „123456789” és „12345” Szlovákia esetében a számkombinációk mellett gyakoriak még a „martin” keresztnevek, a „monika” és „dominika”, valamint olyan kifejezések, mint „onedirection”, „wattpad”, „mama” és „jelszó” szavak.

Ami a hitelkártya-adatokkal való visszaélést illeti, az Egyesült Államok, Franciaország, Mexikó, Brazília és Oroszország dominál ezen a területen. Szlovákia a 83. helyen áll.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »