Orbán Viktor: Magyarországnak meg kell nyernie az előtte álló évtizedet

Orbán Viktor: Magyarországnak meg kell nyernie az előtte álló évtizedet

A kormány azt szeretné, hogy ha Magyarország – ahogy megnyerte az előző évtizedet – meg tudná nyerni az előtte álló évtizedet is – jelentette ki a miniszterelnök pénteken reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában az észak-macedóniai Ohridból nyilatkozva.

Orbán Viktor azt mondta: az a sok változás, ami az elmúlt időszakban bekövetkezett, megváltoztatta a világgazdaságot, és aki ehhez nem alkalmazkodik, a változások vesztese lesz.

Ehhez új eszközökre, új módszerekre és gazdaságpolitikára van szükség, ez pedig a semlegesség gazdaságpolitikája

– mondta.

A kormányfő közölte: két blokk, egy nyugati és egy keleti alakul ki most, de Magyarország nem csatlakozhat egyikhez sem, Magyarországnak az az érdeke, hogy mind a két kialakuló gazdasági blokkal élénk, erőteljes, mély gazdasági kapcsolata legyen.

A gazdasági semlegességhez először saját magunkkal és érdekeinkkel kell tisztában lennünk

A gazdasági semlegesség megteremtéséhez

Hírdetés

először saját magunkkal és érdekeinkkel kell tisztában lennünk

– hangsúlyozta a miniszterelnök.

Ha mi szilárdan eltökéljük magunkat, irányvonalat jelölünk ki, akkor utána minden egyes nehéz, konkrét konfliktusban tudunk olyan álláspontot kialakítani, ami megfelel a magyar érdekeknek – fogalmazott az észak-macedóniai Ohridban adott interjúban a kormányfő.

Hangsúlyozta:

a gazdasági semlegesség „szíve közepe”, hogy nem szabad, hogy ránk erőltessék, hogy politikai szemüvegen keresztül nézzük a gazdaságot,

mert nekünk kizárólag saját érdekeinken keresztül szabad néznünk ezeket a folyamatokat.

Ez azt jelenti, hogy csak azt vegyük át a Nyugattól és csak azt vegyük át a Kelettől, ami hasznos és észszerű; ami nem jó, nem hasznos a magyaroknak, azt ne vegyük át – fogalmazott a miniszterelnök.

(MTI)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »