Blinken a libanoni tűzszünetről tárgyalt egy fajtársával

Antony Blinken amerikai külügyminiszter arra figyelmeztette Izraelt, hogy a libanoni konfliktus további eszkalálódása megnehezíti a civilek hazatérését a határ mindkét oldalán – közölte a washingtoni külügyminisztérium helyi idő szerint csütörtökön.

A közlemény szerint Blinken Ron Dermer izraeli stratégiai miniszterrel tárgyalt csütörtökön "a 21 napos tűzszünetről szóló megállapodás elérésének fontosságáról az izraeli-libanoni határon".

Blinken a tárgyaláson hangsúlyozta: "a konfliktus további eszkalálódása csak megnehezíti a célt (a civilek visszatérését)".

Hírdetés

Az amerikai külügyminiszter a gázai tűzszünetről, és a Gázai övezetbe szánt humanitárius segélyek eljuttatásáról is tárgyalt partnerével.

Izrael csütörtökön elutasította a Hezbollahhal való tűzszünetet sürgető globális felhívásokat, és folytatta a támadásokat, amelyek már több száz halálos áldozatot követeltek Libanonban.

Az izraeli álláspont ellenére Washington és Párizs bejelentette, hogy tovább folytatják a tűzszünettel kapcsolatos tárgyalásokat.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »